ONU îi cere lui Musk să protejeze drepturile omului pe Twitter

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Volker Türk, a trimis sâmbătă o scrisoare deschisă către Elon Musk, noul proprietar al Twitter, cerându-i să “se asigure că drepturile omului sunt respectate pe Twitter”, transmite Reuters.

2AZAYZLDVNIG3FTA2VZW32SQJ4
Sursa: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Twitter și-a concediat vineri jumătate din forța de muncă, iar tweet-urile angajaților companiei de social media au declarat că echipa responsabilă cu drepturile omului se numără printre cei afectați, o evoluție pe care Türk a descris-o ca nefiind “un început încurajator”.

“Twitter face parte dintr-o revoluție globală care a transformat modul în care comunicăm”, a spus Türk în scrisoare. “Dar scriu cu îngrijorare și teamă pentru cercul nostru digital și rolul Twitter în el.”

“La fel ca toate companiile, Twitter trebuie să înțeleagă daunele asociate platformei sale și să ia măsuri pentru a le aborda”, a adăugat el. “Respectarea drepturilor noastre comune ar trebui să fie la baza utilizării și evoluției platformei.”

“Pe scurt, vă îndemn să vă asigurați că drepturile omului sunt respectate pe Twitter, sub conducerea dumneavoastră”, a declarat Înaltul Comisar.

Disponibilizările de vineri au limitat o săptămână de haos și incertitudine cu privire la viitorul Twitter sub conducerea lui Musk, cea mai bogată persoană din lume, care a scris vineri pe Twitter că serviciul se confruntă cu o “scădere masivă a veniturilor”.

Autor: Nectarie Popa