România, patru, stai jos! Rezultat dezamăgitor pentru echipa națională la Campionatul European de CS:GO

Semifinalele și finala Campionatului European de CS:GO (Euro CS:GO), al doilea turneu european de CS:GO organizat în România, vor avea loc pe 9 și 10 iulie, la Oradea, în noua sală polivalentă Oradea Arena.

Reprezentanta României a fost eliminată ieri din competiție după ce a început cu o victorie în grupa A contra Israelului. Al doilea meci al echipei naționale a fost cu Norvegia, unde nordicii ne-au înfrânt cu 16-11. În ultima șansă pentru calificare, ne-am reîntâlnit cu Israel, care și-a luat revanșa fără drept de apel. Scorul a fost 2-0 în seria cel mai bun din trei pentru calificare în play-off.

Sursa: Digital Crusade

Cele mai bune 16 echipe europene de CS:GO au ajuns la Oradea pentru a își revendica titlul de campioană europeană și locul în cadrul Campionatului Mondial din Bali (Asia). Cele 16 echipe sunt împărțite în 4 grupe, iar câștigătoarea fiecărei grupe va ajunge mai apoi în semifinale, urmând ca pe 10 iulie să aflăm cine este marea câștigătoare.  

Programul campionatului Euro CS:GO este următorul:  

  • 6 iulie – grupa A – România, Muntenegru, Norvegia și Israel + grupa B – Suedia, Croația, Macedonia de Nord și Luxemburg
  • 7 iulie – grupa C – Cehia, Spania, Belgia și Slovacia + grupa D – Serbia, Ucraina, Germania și Austria
  • 8 iulie – Play-off   
  • 9 iulie – semifinale, orele 15:00 și 20:00
  • 10 iulie – finala Euro CS:GO 2022, ora 20:00  

În prezent, s-au calificat direct în play-off Norvegia, Isreal, Macedonia de Nord și Suedia.

Fondul de premii al campionatului de CS:GO se ridică la 25.000 dolari. Câștigătoarea Euro CS:GO 2022 va ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia). Echipa OneTapGaming, reprezentanta României de anul acesta, a ocupat în 2021 locul 2 la Campionatul Mondial din Israel, dar a pierdut în urma rezultatelor de ieri orice șansă la calificare. 

Competiția Euro CS:GO face parte alături de alte competiții din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din România.    

Toate competițiile din cadrul festivalului pot fi urmărite pe canalele de Twitch și YouTube ale Digital Crusade.  

Sursa: Digital Crusade

Autor: Nectarie Popa