Finala mondială BLAST Premier va avea loc în Abu Dhabi

Organizatorul de turnee BLAST Premier a anunțat că ediția din acest an a finalei mondiale BLAST Premier va avea loc la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, transmite ESI.

Aceasta este prima dată când finala turneului CS:GO al BLAST va avea loc în Emiratele Arabe Unite. Evenimentul, desfășurat în fața unui public, va avea loc în perioada 14-18 decembrie la Etihad Arena de pe Insula Yas.

BLAST Premier a făcut echipă cu ADGaming pentru a aduce evenimentul la Abu Dhabi. Aceasta face parte dintr-o colaborare de trei ani între cele două companii. Înființată în 2021, ADGaming este o inițiativă care își propune să consolideze capacitățile de jocuri și esports din Abu Dhabi.

Finala Mondială este cel mai mare eveniment al anului de la BLAST Premier și este punctul culminant al două sezoane competiționale. Evenimentul se mândrește cu un fond de premii de 1 milion de dolari și are opt dintre cele mai performante echipe din turneele BLAST. Evenimentul va fi al treilea turneu mare BLAST LAN al anului, după finala de primăvară de la Lisabona și finala de toamnă, care o să aibă loc la Copenhaga, în noiembrie.

BLAST a anunțat că alegerea orașului Abu Dhabi ca oraș gazdă face parte din angajamentul companiei de a ajunge la noi segmente de public. Directorul general al BLAST Premier, Charlotte Kenny, a subliniat că evenimentul înseamnă că CS:GO “calcă pe urmele” sporturilor tradiționale populare, cum ar fi UFC, F1 și NBA, toate acestea găzduind evenimente în Abu Dhabi.

James Hartt, director de parteneriate strategice la Abu Dhabi Gaming, a adăugat: “BLAST este cu adevărat un lider mondial în industria sporturilor electronice, astfel încât angajamentul lor față de Abu Dhabi demonstrează perfect amploarea și impactul sectorului de jocuri și sporturi electronice în creștere din Emirate, atât în ceea ce privește industria, cât și comunitatea jucătorilor.”

Informațiile privind prețurile biletelor și timpii de vânzare nu au fost dezvăluite încă.

Autor: Nectarie Popa