Se va lansa VALORANT pe consolele PS5, Xbox Series X, sau Nintendo Switch?

VALORANT, jocul FPS gratuit realizat de Riot Games, a câștigat mii de fani de la lansarea sa în iunie 2020 pentru PC.

Jocul a crescut enorm în rândul fanilor de First Person Shootere atât de mult încât cei care încă mai joacă acest tip de joc, cum ar fi CS:GO și Overwatch, s-au dedicat învățării VALORANT, inclusiv jucători profesioniști care au continuat să ajute la construirea peisajului competitiv, acum masiv al jocului în întreaga lume, spune DE.

În timp ce jucătorii de PC se bucură de acest joc de aproape doi ani, există încă jucători de consolă cu speranța că VALORANT va fi lansat în cele din urmă pentru platforme precum PlayStation 5, PS4, Xbox One, Xbox Series X sau chiar Nintendo Switch la un moment dat în viitor.

Va lansa Riot VALORANT pentru PlayStation, Xbox sau Nintendo Switch?

În acest moment, nu există niciun fel de indicii ca dezvoltatorii jocului VALORANT au intenția de a lansa jocul pe PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X|S și Nintendo Switch.

Riot Games a fost în mod obișnuit un dezvoltator pentru PC și jocuri mobile, așa că probabil nu va trece la console decât dacă se prezintă o bună oportunitate pentru companie. VALORANT este, de asemenea, mai potrivit pentru mouse și tastatură decât este cu un controler, care este o altă barieră împotriva acestui demers.

Deși experiența jocului pe PC este diferită în comparație cu experiența pe consolă, jucătorii dispuși să facă tranziția și să încerce ceva nou, pot juca VALORANT fără a cheltui prea mult pe un calculator nou, deoarece jocul nu necesită foarte multe resurse.

Autor: Alexandru Kovacs