Na’Vi îl elimină pe Boombl4 din lot, din cauza riscurilor reputaționale ridicate

Natus Vincere l-a mutat pe liderul CS:GO în joc, Kirill “BoombI4” Mikhailov, pe lista inactivă a lotului, potrivit unui anunț al organizației de acum două zile, spune DE.

În anunțul său, Na’Vi au spus că decizia nu a fost luată din cauza rezultatelor recente sau din cauza propriei performanțe în joc, ci din cauza “riscurilor reputaționale ridicate în echipă”. În ultimele săptămâni, Boombl4 a atras mult atenția pentru postările de pe rețelele de socializare făcute de soția sa, care păreau să arate sprijin pentru Rusia în timpul invaziei Ucrainei.

În urma acestor postări și a reacției publice față de ele, Boombl4 a dat publicității o declarație în care spunea “Îmi pare rău că am tăcut atât de mult timp, despre tot ceea ce se întâmplă, și pentru publicațiile nepotrivite ale soției mele Lika.”. În această declarație, el a recunoscut, de asemenea, că el și clubul vor “decide ce va urma” după încheierea Campionatului Major la Anvers.

Echipa ucraineană a declarat public că nu va colabora cu jucători care locuiesc în Rusia, dar directorul general a recunoscut încă din martie că cei trei jucători ruși din lotul CS:GO, Boombl4, Denis “electroNic” Șaripov și Ilya “Perfecto” Zalutskiy, au fost cu toții “dispuși să se mute în afara Rusiei”. Nu este clar dacă disponibilitatea lui Boombl4 de a se muta a afectat această decizie și nici nu a existat vreun indiciu că ceilalți doi jucători vor fi eliminați.

Cu Boombl4 ca lider în joc, Na’Vi a ridicat numeroase trofee în CS:GO în timpul mandatului său de trei ani, inclusiv un Grand Slam Intel și trofeul Campionatului Major din Stockholm.

Na’Vi își va anunța lotul pentru finala BLAST Premier Spring la o dată ulterioară. Jucătorii ucraineni Oleksandr “s1mple” Kostyliev și Valerii “b1t” Vakhovskyi sunt de așteptat să rămână la echipă, dar această decizie ridică câteva semne de întrebare dacă electroNic și Perfecto mai au locuri pe listă.

Autor: Alexandru Kovacs