Fortnite revine pe LAN cu FNCS Invitational 2022

Dezvoltatorul și editorul de jocuri Epic Games a anunțat turneul Fortnite FNCS Invitational 2022, primul eveniment LAN al jocului din 2019, transmite ESI.

Având loc în perioada 12-13 noiembrie în Raleigh, Statele Unite, turneul va avea un fond de premii de $1.000.000.

FNCS Invitational va vedea o selecție de duo-uri FNCS de top din întreaga lume concurând într-un singur lobby. Acesta marchează primul eveniment LAN major al Fortnite de la începutul pandemiei de COVID-19.

Evenimentul fizic – primul de la Cupa Mondială Fortnite 2019 – se încadrează sub marca FNCS (Fortnite Championship Series), dar este separat de principalul circuit FNCS al titlului.

Turneul va fi produs de BLAST. În februarie, BLAST a semnat un acord cu Fortnite pentru a produce întregul program de difuzare a FNCS pe tot parcursul anului 2022.

Vestea vine după ce BLAST a arătat noul său studio pentru Fortnite, dezvăluit în direct de studioul BLAST din Copenhaga. BLAST și-a extins recent masiv serviciile, plecând de la concentrarea sa exclusivă inițială pe CS:GO pentru a produce atât evenimente Fortnite, cât și FIFA.

Într-o postare pe rețelele de socializare, BLAST a spus: “Suntem pasionați de dezvoltarea esports și am fost încântați să facem acest lucru cu FNCS în ultimele 12 luni, cu mai multe de acum înainte. Dezvăluirea acestui nou studio uimitor a fost o altă realizare majoră în călătoria noastră, finala având loc în acest weekend!”

Epic Games a menționat că, în timp ce FNCS Invitational 2022 este planificat să fie fizic, acest lucru este supus schimbărilor în tendințele de sănătate publică și legile și recomandările regionale.

Autor: Nectarie Popa