BREAKING. ESL organizează următorul Campionat Major în Rio de Janeiro, după ce în 2020 a fost anulat din cauza pandemiei

La aproape doi ani de la anularea ESL One Rio Major 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, ESL Gaming a prezentat Intel Extreme Masters (IEM) Rio Major 2022, transmite ESI.

Campionatul Major Rio 2022 a fost anunțat de popularul streamer brazilian Alexandre ‘Gaules’ Borba. Streamerul va avea, de asemenea, exclusivitate în limba portugheză pentru competiție, care începe oficial pe 31 octombrie la Rio de Janeiro.

Turneul, care are un fond de premii de $1.000.000, va avea public pentru etapele finale de la Jeunesse Arena, din regiunea Barra da Tijuca din Rio. Vânzarea biletelor va începe pe 25 mai.

Devenit cunoscut în principal prin comentarea competițiilor de CS:GO, Borba este în prezent cel mai proeminent nume din scena esports braziliană. El a înregistrat recent 707.000 de telespectatori simultani pe canalul său Twitch în timpul meciului dintre Imperial și Cloud9 la Campionatul Major din Anvers, Belgia, un record pentru comunitatea din Brazilia.

Anunțul vine în urma succesului primului Campionat Major al PGL din 2022. Evenimentul a înregistrat un maxim de audiență de peste 2,1 milioane de telespectatori, fiind al doilea cel mai popular turneu de CS:GO, locul întâi fiind deținut de Campionatul Major Stockholm de anul trecut, conform Esports Charts.

Ulrich Schulze, SVP Product Management la ESL Gaming, a comentat: “Comunitatea braziliană de esports în continuă creștere și pasionată este uimitoare și, în ultimii ani, speram să oferim fanilor una dintre cele mai tari experiențe esports de până acum. Acum, a venit momentul și nu putem aștepta pentru cele mai bune echipe din lume CS:GO pentru a intra în cele din urmă în Jeunesse Arena și să scuture arena de la emoțiile brazilienilor și nu numai.”

Nu avea sens găzduirea unui Campionat Major în Brazilia în 2020, în timpul crizei COVID-19. Major Rio este una dintre puținele oportunități pentru fanii brazilieni care nu își pot permite excursii în Europa sau America de Nord pentru a vedea staruri CS:GO în persoană. Având în vedere dimensiunea la care au ajuns Gaules în Brazilia, ESL a făcut o afacere bună semnându-l drept crainic și comentator la IEM Rio Major 2022.

Autor: Nectarie Popa