Angajații Microsoft îi acuză pe directori de zeci de ani de abuzuri verbale și abateri

Zeci de angajați Microsoft s-au prezentat pentru a-i acuza pe directorii companiei de abuz verbal și abateri, unele rapoarte datând de zeci de ani, potrivit unui raport recent al Insider.

Raportul spune că angajații de la Microsoft i-au acuzat pe directorii Alex Kipman, Tom Keane și Terry Myerson de abuz verbal și abateri. Kipman este un om tehnic și Keane este un VP și șef de produs și inginerie. Myerson a lucrat la Microsoft timp de peste două decenii înainte de a pleca în 2018.

Angajații, potrivit raportului, au susținut că Kipman a creat o cultură la Microsoft care a diminuat contribuțiile femeilor și că el chiar ar fi vizionat pornografie VR în timpul unei întâlniri. Raportul mai spune că Keane ar fi “tăiat oamenii în bucăți”, chiar oprind o întâlnire pentru a mustra un angajat până în punctul în care a început să plângă.

Plecarea lui Myerson în 2018 s-ar fi datorat unui incident public în care acesta a evaluat personalul care a participat la un eveniment al companiei. El ar fi avut un istoric de abuz verbal asupra angajaților în timpul său cu compania.

Angajații din raport susțin că CEO-ul Satya Nadella s-ar implica doar pentru ceva “grav flagrant”, și că trio-ul de directori nu a primit în mare parte nicio mustrare pentru acțiunile lor. Se pare că Kipman a primit “zeci” de acuzații.

În plus, un angajat a comparat inițiativele Microsoft de a aduce mai multă diversitate la “tokenism”, spunând că tone de interviuri sunt făcute doar pentru a “verifica o casetă minoritară” și sunt o pierdere de timp.

Acest raport iese când Microsoft este încă în procesul de lungă durată de achiziție Activision Blizzard, un studio de dezvoltare de jocuri cu propriul palmares de abuzuri raportate și abateri.

Autor: Nectarie Popa