PGL va găzdui primul Campionat Major al anului 2022 în Anvers, Belgia

Organizatorul de turnee esports PGL a anunțat că va găzdui primul Campionat Major de CS:GO din 2022 pe 19 mai în Anvers, Belgia.

Turneul Major, care urmează să aibă loc la Anvers Sportpaleis în perioada 19-22 mai, va cuprinde un fond de premii de un milion de dolari americani (aproximativ 886.000 €). Aceasta este prima dată când un Campionat Major va avea loc în Belgia.

PGL Anvers 2022 va fi al patrulea turneu Major organizat de compania cu sediul în București. În plus, PGL va fi susținută de compania belgiană de producție eSports META pentru eveniment.

Într-un comunicat, PGL a apreciat că Belgia a fost prima opțiune pentru acest Campionat Major mulțumită poziției geografice a țării. Compania a anunțat, de asemenea, că spectatorii vor putea participa la etapa playoffului, dar PGL este “gata să adapteze planurile pentru a asigura siguranța tuturor celor implicați”.

Bart De Wever, primarul orașului Anvers, a comentat: “Suntem foarte încântați să vedem că acest campionat de esports de top se organizează la Anvers. Turneele Majore de CS:GO au milioane de telespectatori, iar zeci de mii de fani vor vizita orașul nostru pentru a fi în aceeași arenă cu jucătorii la meciuri. De asemenea, este pentru prima dată când acest turneu va avea loc în Belgia. Anversul pe hartă va fi la nivel internațional ca un punct fierbinte pentru sporturile electronice, un sector extrem de interesant și în curs de dezvoltare rapidă.”

PGL a anunțat că biletele pentru turneu vor fi disponibile în curând. De asemenea, este important să rețineți că fondul de premii al evenimentului de 1 milion este în scădere față de PGL Stockholm 2021, care a avut un fond de premii de două milioane de dolari americani.

PGL urmează să găzduiască al doilea Campionat Major în mai puțin de un an, ceea ce reprezintă o mare realizare pentru compania românească. De asemenea, este bine să vedem că turneul se va juca în Belgia pentru prima dată. Să sperăm ca problemele de producție care au afectat turneul de la Stockholm nu se întorc și de data aceasta.

Autor: David Urziceanu