Jocurile Commonwealthului 2022 vor găzdui un campionat de esports pilot

Federația Globală de Sporturi Elecrinice și Federația Jocurilor Commonwealthului au anunțat că viitoarele Jocuri ale Commonwealthului din 2022 vor avea o competiție pilot de esports.

Commonwealth Esports Championships va avea loc la Centrul Internațional de Convenții din Birmingham în august 2022. Aceasta este prima dată când jocurile electronice vor apărea la Jocurile Commonwealthului.

Evenimentul va cuprinde jucători de esports din întregul Commonwealth, organizatorii anunțând că vor fi jucate “titluri jucate la nivel mondial”. Nu au fost anunțate jocuri în acest moment, însă Daily Mail a menționat Dota 2 ca fiind unul dintre jocurile posibile.

Campionatul de esports este rezultatul parteneriatului dintre GEF și CGF care a fost anunțat în 2020. Commonwealth Esports Championships va avea loc în același timp cu Jocurile Commonwealthului, dar va avea branding, medalii și organizare separate.

Înainte de Jocurile Commonwealthului, ambele entități au anunțat, de asemenea, “Commonwealth Esports Forum”, o conferință globală de esports susținută de Asociația Britanică de Sporturi Electronice.

Explorarea sporturilor electronice este una dintre recomandările prezentate în noua foaie de parcurs strategică a Jocurilor Commonwealthului 2026/2030. Potrivit anunțului, organizatorii speră că noul eveniment va atrage un nou public și va permite Mișcării Commonwealth Sport să exploreze în continuare potențialul sporturilor electronice.

Dame Louise Martin, președintele Federației Jocurilor Commonwealthului, a declarat: “Commonwealth Esports Championships oferă o oportunitate excelentă de a aduce jocurile electronice mai aproape de Jocurile Commonwealthului. Acest lucru ne va permite să revizuim relația pe termen lung dintre Jocurile Commonwealthului și sporturile electronice pe măsură ce continuăm să evoluăm și să explorăm edițiile viitoare ale evenimentului nostru și cum ar putea arăta acestea.”

“Aș dori să mulțumesc Federației Globale de Sporturi Electronice pentru parteneriatul cu acest eveniment interesant, inclusiv Asociației Britanice de Jocuri Electronice și Programului de Afaceri și Turism, care ne vor ajuta să aducem acest concept la viață.”

Jocurile Commonwealthului sunt un eveniment extrem de popular, iar includerea sporturilor electronce este o afacere de referință pentru industrie. Dacă competiția de esports se dovedește a fi populară, acest lucru ar putea deschide ușa pentru mai multe sporturi electronice în evenimentele sportive globale și mai multă recunoaștere pentru industrie.

Autor: David Urziceanu