BREAKING NEWS Rockstar a anunțat că lucrează oficial la GTA 6

“Grand Theft Auto 6” este oficial în dezvoltare, Rockstar Games confirmă într-un comunicat de presă. Anunțul a venit într-un tweet de pe Twitter-ul oficial al companiei de jocuri.

Mulți fani ai francizei Grand Theft Auto s-au întrebat când va fi lansată următoarea iterație. Acum, avem în sfârșit câteva știri cu privire la dezvoltarea sa. Dezvoltatorul popular al francizei, Rockstar Games, a anunțat oficial că Grand Theft Auto 6 este în prezent “în curs de dezvoltare”. Anunțul a fost făcut prin intermediul paginii oficiale de Twitter a dezvoltatorului.

Nu s-au dat detalii specifice despre joc, altele decât Rockstar care să ateste că scopul lor “este întotdeauna de a trece în mod semnificativ dincolo de ceea ce [le-am] livrat anterior.” Rockstar, de asemenea, a continuat să afirme că vor dezvălui mai multe știri despre Rockstar Newswire de îndată ce sunt gata. Anunțul a stârnit o mulțime de reacții pozitive din partea fanilor pe rețelele de socializare.

De ani de zile fanii așteaptă cu nerăbdare următoarea iterație GTA și, deși au existat zvonuri despre un nou joc în dezvoltare, până acum nu s-a dat nicio veste oficială. Rockstar, cu toate acestea, nu a fost inactiv cu franciza, concentrându-se mai ales pe GTA Online și recent remasterizata trilogie GTA, care a suferit la lansare din cauza diferitelor probleme tehnice.

Seria de jocuri video Grand Theft Auto a fost lansată pentru prima dată în 1997 de același dezvoltator, Rockstar Games. Seria are loc într-un mediu open-world și se bazează pe misiuni și misiuni secundare pentru a progresa prin povestea fiecărui joc. Setările fiecărei lansări, deși fictive, se bazează în parte pe locații din viața reală, cum ar fi San Francisco și Miami. Fiecare joc începe cu un nou protagonist care este implicat în lumea criminală într-o anumită formă. Jocul este bine-cunoscut și pentru vocile din el, interpretate de nume foarte populare, cum ar fi Samuel L. Jackson, Debbie Harry, sau Axl Rose.

De la lansarea Grand Theft Auto III în 2001, a fost atât un succes financiar, cât și critic pentru Rockstar Games și a devenit a cincea cea mai bine vândută franciză de jocuri video din spatele francizelor de jocuri precum Pokemon și Call of Duty. Deși a creat o mulțime de controverse și s-a confruntat cu unele reacții de-a lungul anilor pentru conținutul său mai violent și cu tematică pentru adulți, rămâne un favorit al fanilor pentru o întreagă generație de jucători video.

Autor: Nectarie Popa