BLAST își extinde drepturile media la 130 de teritorii, urmând să transmită în 25 de limbi în 2022

BLAST Premier a dezvăluit într-un comunicat de presă că evenimentele sale vor fi transmise în 25 de limbi în peste 130 de teritorii în 2022, datorită unui record de 35 de acorduri globale privind drepturile de difuzare.

Compania este renumită pentru organizarea de turnee de CS:GO, reunind unele dintre echipele de top din lume. Finala mondială BLAST Premier din decembrie 2021 a fost câștigată de Natus Vincere. Echipa ucraineană a luat acasă premiul cel mare dintr-un fond de premii de 1 milion de dolari.

Organizatorul aduce turnee prestigioase telespectatorilor, dezvoltând în același timp nivelul inferior al Counter-Strike. Aceasta include găzduirea turneelor BLAST Rising și oferirea de sloturi BLAST Premier câștigătorilor evenimentelor locale, cum ar fi Masters-ul Nordic și VENN Invitational.

Dar BLAST nu a terminat. “Dispunând de o combinație între cele mai importante rețele TV și platforme online din lume, transmisia BLAST Premier va acoperi toate regiunile majore de esports din întreaga lume, de la America de Nord, America Latină, Asia, țările nordice și CSI, printre altele”, se mai arată în comunicatul citat.

În 2022, turneele BLAST urmează să fie difuzate în diferite forme de mass-media. “Radiodifuzorii includ: postul public de televiziune TV2 (Danemarca), rețeaua TV Astro (Asia), serviciul OTT StarTimes (Africa), popularul streamer Gaules (Brazilia) și serviciul de streaming online WePlay Esports (Ucraina și CSI)”, au mai adăugat.

Alexander Lewin, VP de distribuție și programming la BLAST a explicat, este “cea mai largă distribuție din istoria noastră.” Turneele sub stindardul BLAST au fost întâmpinate cu o audiență imensă în ultimul an. În 2021, evenimentele BLAST au fost urmărite timp de 59,37 milioane de ore, potrivit unei analize de la acea vreme.

În comunicatul de presă nu se menționează dacă și România este parte la acest acord, dar în ultima vreme animatorul și omul de spectacol Paul „Werty” Bolog a transmis, în stilul lui caracteristic, turneul BLAST Premier.

Autor: Nectarie Popa