REZULTATE. Prima zi din sezonul 40 al ligii ESEA. Ce au făcut echipele românești?

Prima zi a sezonului 40 din liga ESEA s-a terminat ieri, la ora 23:00, pe ESPORTURI TV, cu meciul dintre JKeys eSports și danezii de la Kronjyllands Main. Totodată, am avut și prima anulare. Echipa românească FiveHell a cedat rușilor de la BRATA meciul care ar fi trebuit să aibă loc la ora 20:00. Și Knockout Gaming au avut o victorie, în timp ce VENDETTA nu au avut o zi așa de bună, fiind înfrânți cu un scor devastator.

Sezonul 40 al ligii ESEA

Liga ESEA este unul dintre cele mai mari formate de turnee pentru CS:GO, cu divizii în America de Nord, Europa, Australia, Orientul Mijlociu, Africa de Sud, Asia și Brazilia. A devenit foarte popular datorită structurii sale regulate, cu trei sezoane de jocuri pe an. În Europa, sunt divizii multiple, pentru diferite niveluri de joc.

  • Divizia deschisă (Open) este pentru toate echipele care doresc să plătească participarea. Aici sunt cele mai multe echipe la început de drum, dar sunt totuși și unele cu experiență vastă.
  • Divizia intermediară (Intermediate) este următoarea în ierarhia ESEA. Pentru a avansa în aceasta trebuie să ajungi cu echipa pe tabloul principal al diviziei deschise.
  • Divizia principală (Main) este următoarea în listă, aici încep să apară și primele nume cunoscute pentru public. Pentru România în această divizie joacă KTRL, OneTap, suxeN și VAMOS.
  • Divizia avansată (Advanced) este după divizia principală, și aici joacă doar cei mai buni jucători dintre cei mai buni. România este reprezentată aici de Nexus și Infinite Gaming. Nume cunoscute internațional sunt și ele prezente aici, cum ar fi MAD LIONS, Entropiq Praga, Esports Club Kiev, ALTERNATE aTTaX, ETERNAL FIRE, Fnatic Rising sau Anonymo.
  • Liga Pretendenților (ESL Challenger League) – fosta „primă divizie” (Premier) este ultima în ierarhie. Aici joacă echipe internaționale pentru o porție din fondul de premii total de 50,000 de dolari.

Rezultatele zilei de duminică, 30 ianuarie

Meciurile echipelor românești

  • VENDETTA (ROU) vs. KREMPAJ (SWE): 5-16
  • FIVEHELL (ROU) vs. BRATA (RUS): 0-16
  • DARKSTARS (XKX) vs. KNOCKOUT GAMING ESPORTS (ROU): 14-16
  • JKEYS ESPORTS (ROU) vs. KRONJYLLANDS (DNK): 16-12

Transmisiunile ESPORTURI TV continuă și astăzi începând cu ora 20:00, cu meciul Nexus – Polar Beers.

Autor: Nectarie Popa