Câteva predicții din industria esporturilor pentru 2022

Câteva predicții din industria esporturilor pentru 2022. Industria esporturilor este încă într-o continuă creștere. Lumea întreagă atârnă de situația cauzată de pandemie, soarta industriei rămâne incertă. Cu toate acestea, apropiindu-se de al treilea an de când pandemia ne-a afectat viața, efectele acestor vremuri au devenit parte integrantă a industriei în ansamblu. Competițiile au rămas în cea mai mare parte în mediul online, iar fanii s-au confruntat în mare parte cu restricții.
Industria încearcă să se adapteze și urmează să revină în întregime mai devreme decât mai târziu, în funcție de cum evoluează situația actuală. Dacă 2022 este anul în care industria reia din nou, rămâne însă de văzut. Cu toate acestea, lumea jocurilor s-a dovedit capabilă de o adaptare rapidă.

Iată câteva predicții pentru cele mai cunoscute jocuri

League of Legends: 2022 va fi un an de referință pentru cei care preferă acest joc. League of Legends este cel mai popular joc din lume, iar în 2021 a înregistrat o creștere considerabilă a numărului de jucători. În 2022, jocul va continua probabil să devină mai popular atât pe piețele de vest, cât și pe cele de est. În acest sezon, finala Campionatului Mondial al Ligii a strâns 73 de milioane de telespectatori, în creștere cu 60% față de 2020, potrivit Riot Games. Dacă numărul de spectatori continuă să crească în acest ritm, 2022 s-ar putea dovedi a fi un an record pentru acest joc.

CS:GO: Încă un an de creștere constantă. În ciuda faptului că VALORANT este destul de popular în rândul jucătorilor, CS:GO are încă o bază de jucători (și fani) suficient de loiali pentru a menține atât jocul, cât și scena esport-urilor. CS: GO este cel mai bine cotat pe Steam pe tot parcursul anului 2021, potrivit site-ului Steam SteamCharts.

Sursa: Riot Games

Se încheie o perioadă destul de bună pentru VALORANT. În doar câteva luni, jocul va face parte din categoria celor care au fost sancționate pentru al doilea an consecutiv. Cu toate acestea, jocul se bucură de sprijinul multor jucători care contribuie la popularizarea jocului. Deși este pentru al doilea an când jocul este sancționat, acest lucru nu îi sperie pe directorii săi. Ba mai mult, speră ca anul 2022 să le aducă și mai mulți fani și creșterea numărului de jucători.

Sursa: Dot Esports

Autor: Bianca Cimpoi bianca.cimpoi@esporturi.ro