Valorant Champions a făcut recorduri de urmăritori

Valorant Champions a făcut recorduri de urmăritori. Cel mai mare eveniment esports al anului, concursul s-a încheiat în acest weekend cu o confruntare în marea finală între două echipe europene care a generat un record de spectatori pentru joc. În timpul thriller-ului cu cinci hărți ale comfruntării celor de la Acend împotriva Gambit, numărul de spectatori simultani pe Twitch și YouTube a ajuns la 1.089.068, potrivit escharts.

Acend a ajuns să îi bată pe cei de la Gambit pentru a ridica trofeul inaugural VCT Championship după un an de evenimente online și offline, luând acasă 350.000 de dolari.

Valorant Champions Esport a făcut recorduri de urmăritori

Valorant Champions a făcut recorduri de urmăritori

Având în vedere că Valorant a fost lansat abia la jumătatea anului 2020, iar circuitul său de esports, The Valorant Champions Tour, are mai puțin de un an, numărul de spectatori este impresionant; și mai impresonant, atunci când luăm în considerare faptul că, în timp ce evenimentele Valorant, cum ar fi Champions, au trecut recent la un format LAN, dar din cauza pandemiei nu au fost spectatori în sală – ceva care, de obicei, ajută la creșterea implicării și a interesului pentru aceste tipuri de evenimente esports.

Acest lucru pune în lunimă viitorul competitiv al jocului și, de fapt, Riot Games s-a asigurat că își va evidenția planurile în weekend, anunțând un al doilea sezon VCT cu o structură de turneu revizuită și mai concentrată și intenționează să introducă ligi terțe.

Riot Games este, desigur, studio cu pedigree esports care și-a lansat în 2012 MOBA-ul League of Legends, joc care face parte din eșalonul esports din ultimul deceniu. Cu Valorant, acum intenționează să detroneze jocuri precum Overwatch și Counter-Strike: GO pentru a deveni cel mai popular esport FPS din lume.

Autor: David Urziceanu david.urziceanu@esporturi.ro

CITESTE ȘI Acend câştigă VALORANT Champions 2021