Riot Games lansează al doilea album de muzică inspirat din League of Legends

Riot Games lansează al doilea album de muzică inspirat din League of Legends. După ce în vară a lansat primul său album, Sessions: Vi, Riot Games Music anunță cel de-al doilea playlist cu muzică free-to-use pentru creatorii de conținut – Sessions: Diana. Noul album cuprinde 43 de piese lo-fi care spun povestea Dianei, unul dintre cele mai cunoscute personaje din universul League of Legends.   

Riot Games lansează al doilea album de muzică inspirat din League of Legends

Ambele albume sunt compuse din melodii de relaxare, însă Sessions: Diana se diferențiază prin felul în care își spune povestea. Noul material muzical are un videoclip animat care o înfățisează pe Diana mergând prin pădure, pe munte și către mare, într-un tărâm nocturn misterios.  

„Am făcut o promisiune în urmă cu mai mult de un an că vom încerca să diminuăm problemele pe care creatorii de conținut din întreaga lume le întâmpină atunci când se confruntă cu provocările legate de drepturile de autor în videoclipurile și stream-urile lor. Prin crearea Sessions încercăm să îndeplinim această promisiune și suntem încântați să putem împărtăși un nou album cu jucătorii. Sperăm ca vibrațiile din starea de vis a Dianei să fie o inspirație pentru creatorii de conținut și abia așteptăm să auzim melodiile în videoclipuri și stream-uri.”, a spus Toa Dunn, președintele Riot Games Music. 

Unde putem asculta noul album?

Noul album a fost lansat în cadrul The Game Awards, evenimentul anual ce premiază și prezintă noile lansări din industria de gaming, unde s-au auzit în premieră o selecție de melodii din cadrul playlist-ului.

Sessions: Diana este disponibil pe Spotify, Apple Music și YouTube.     

La fel ca primul album, Sessions: Diana cuprinde o gamă largă de piese instrumentale și ritmuri care explorează aspectele muzicii lo-fi, create în parteneriat cu o serie de muzicieni precum Laxcity, xander., A.L.I.S.O.N, chromonicci și Hanz.    

În joc, Diana este o orfană crescută de slujitorii aspectului solar. Pe măsură ce a crescut, ea a dezvoltat o afinitate din ce în ce mai pronunțată pentru lună și a urmărit să-i descopere misterele cu orice preț. Ea poartă o armură strălucitoare de culoarea zăpezii pe înserat și este încarnarea puterii Lunii argintii. Însuflețită de esența unui spirit, Diana nu mai este în întregime umană și se luptă pentru a-și înțelege puterea și scopul în această lume.

Riot Games a continuat să își mărească comunitatea de peste 180 milioane de jucători activi lunar și în afara jocurilor, în decursul unui an plin de lansări care a culminat cu apariția serialului animat Arcane de pe Netflix. De-a lungul anului, Riot Games a lansat mai multe proiecte muzicale precum Sessions: Vi, cel de-al treilea album al trupei Pentakill și coloana sonoră a serialului Arcane.

Despre Riot Games

Riot Games a fost fondat în 2006 și dezvoltă, publică cele mai populare jocuri din lume. În 2009, Riot și-a lansat jocul de debut, League of Legends, care a fost apreciat în toată lumea. League a devenit cel mai popular joc de PC din lume și a reprezentat un factor cheie al creșterii explozive a scenei esports la nivel mondial.

Pe măsură ce League of Legends intră în al doilea deceniu, Riot continuă să dezvolte jocul oferind în același timp noi experiențe jucătorilor cu Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift și numeroase alte jocuri care se află în curs de dezvoltare. Riot dezvoltă universul Runeterra prin proiecte multimedia pe muzică, benzi desenate, jocuri de societate și o viitoare serie animată numită Arcane.

Înființată de Brandon Beck și Marc Merrill și condusă de CEO-ul Nicolo Laurent, Riot are sediul central în Los Angeles, California și are peste 2.500 de angajați în peste 20 de birouri din întreaga lume.

Autor: Andreea Ionescu / Foto: Riot Games

Citește și VALORANT WINTER SNOWDOWN și-a desemnat finaliștii