Sdy și Magixx au câștigat finala Red Bull Flick 2vs2 Helsinki

Sdy și Magixx au câștigat finala Red Bull Flick 2vs2 Helsinki. Duo-ul ruso-ucrainean a terminat duminică pe primul loc într-un campionat plin de echipe de amatori.

Red Bull Flick 2vs2 Helsinki, un eveniment realizat de compania austriacă de băuturi energizantă și produs de BLAST, a ajuns să fie câștigat de sdy si magixx, după ce toate celelalte echipe profesioniste au fost scoase din competiție în prima zi de joc din Finlanda.

Echipele profesioniste formate din Nikola “NiKo” Kovač și Nemanja “huNter-” Kovač de la G2, Kaike “KSCERATO” Cerato și Yuri “yuurih” Santos de la FURIA, Valdemar “valde” Bjørn Vangså și Aleksi “Aleksib” Virolainen de la OG, Lui Paweł “dycha” Dycha și Joonas “doto” Forss de la ENCE, precum și Nico “Aqua” Kembitzky și Alexander “glaved” Pletz de la Big Academy, toate au fost eliminate sâmbătă,  niciuna nu reușit să iasă din faza grupelor elvețiene și să ajungă în playoff.

Sdy și Magixx au câștigat finala Red Bull Flick 2vs2 Helsinki
Sursa: HLTV

Fiind ultimii doi jucători profesioniști rămași în picioare, Viktor “sdy” Orudzhev și Boris “magixx” Vorobiev s-au luptat pe un teren de jucători amatori, printre care se numără și Laurențiu “lauNX” Țârlea, în vârstă de 16 ani, de la Nexus, dar tânărul român și coechipierul său Bogdan “CHANKY” Șerban au fost eliminați în primul tur din lower bracket.

Între timp, în upper bracket echipa fenomen a fostformată din duo-ul local Puteli & blaze, care a bătut duo-ul ruso-ucrainean al lui Spirit și și-a asigurat un loc în finală.

Sdy și Magixx au câștigat finala Red Bull Flick 2vs2 Helsinki

Sdy & magixx nu s-au speriat și au au trecut cu brio de lower bracket, batându-i pe raks0n & mati în finala de consolidare pentru a stabili participanții din Marea Finală.

Marea Finală, ca toate meciurile, s-a jucat în modul de joc de capturare a punctelor al celor de la Red Bull pe hărți personalizate și a mers până la meciul decesiv după ce atât SDY & magixx, cât și Puteli & blaze și-au câștigat hărțile alese. După două runde pe harta finală, duo-ul CSI a fost cel care a preluat conducerea în momentele de final, dominându-și rivalii pentru a-și asigura marele premiu de 22.570 de dolari.

Primele 8 echipe de la Red Bull 2vs2 Helsinki și premiile lor sunt:

1. CIS sdy & magixx – $22,570
2. Finland Puteli & blaze – $14,670
3. Poland raks0n & mati – $7,900
4. Turkey Alpar & Jaex – $4,514
5-6. Portugal drext & Frozzen – $2,257
5-6. Poland Yamii & Zireael – $2,257
7-8. Romania lauNX & CHANKY – $1,128
7-8. Ukraine m1koo24 & HELLKISSS – $1,128

Autor: Dragoș Bârsan dragos.barsan@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI Fnatic câștigă REPUBLEAGUE S2
CITEȘTE ȘI BREAKING Wingman Weekend pe Challengermode