Netflix va oferi iOS game library prin App Store

Netflix va oferi iOS game library prin App Store datorită politicilor Apple. Veți fi redirecționat către App Store pentru a descărca jocuri conform unui raport.


Potrivit reporterului de tehnologie de la Bloomberg, Mark Gurman, Netflix va trebui să-și prezinte game library prin App Store de la Apple pe iOS. Platforma de streaming probabil nu va putea ocoli politica Apple, care restricționează serviciile de jocuri all-in-one.


Jocurile Netflix, disponibile și pentru sistemul de operare iOS


Gurman raportează că Netflix „va lansa toate jocurile sale în aplicația Apple Store individual și va permite utilizatorilor să lanseze jocurile prin aplicația Netflix”, dar „nu vor fi toate descărcabile și redate în cadrul aplicației în sine”. Cu această metodă, utilizatorii vor fi redirecționați către App Store pentru a descărca jocuri Netflix, dar jucătorii pot lansa jocurile din aplicația Netflix după ce le instalează pe dispozitiv.

Jocurile Netflix, disponibile pentru dispozitivele mobile cu Android

La începutul acestei luni, Netflix și-a lansat așteptatul serviciu de streaming de jocuri într-o capacitate limitată pentru utilizatorii de pe dispozitive Android. Jocurile pe Android funcționează ca în iOS, ceea ce înseamnă că utilizatorii trebuie să le instaleze cu ajutorul aplicației Magazin Play.

Gurman sugerează că Netflix își va aduce serviciul de jocuri în cloud în viitor. Acest lucru ar funcționa pentru utilizatorii de pe Android, dar totuși ar fi extrem de dificil în termenii și condițiile iOS.
„Apple va trebui să-și schimbe regulile”, spune Gurman. „Asta lasă succesul serviciului Netflix în mâinile Apple, un partener de lungă durată, dar și un rival în creștere.”

Regulile stricte ale Apple au cauzat probleme pentru alte servicii de jocuri în trecut, cum ar fi Xbox Cloud Gaming și Google Stadia.
Compania de streaming Netflix nu a confirmat modul în care vor fi accesibile jocurile pentru iOS, așa că utilizatorii Apple dornici să încerce game library pentru iOS vor trebui să aștepte un anunț oficial din partea companiei dacă doresc mai multe detalii.

Sursa: Dot Esports

Citește și Netflix lansează cinci jocuri video pentru dispozitive mobile

Autor: Bianca Cimpoi bianca.cimpoi@esporturi.ro