Impactul informațiilor despre jucători în ligile de esports

Impactul informațiilor despre jucători în ligile de esports. Metodele îmbunătățite de afișare de informații, au îmbunătățit experiența privitorului.

Impactul informațiilor despre jucători în ligile de esports

Povestitul este cel mai influent factor în crearea de conținut, totul, de la publicatul în ziare la videoclipuri de pe YouTube care joacă un rol în arcul narativ. Arta povestirii s-a schimbat drastic, cu acces la diferite forme de mass-media, inclusiv integrarea datelor și a statisticilor în stream, oferind noi modalități de îmbunătățire a experienței de vizionare.

Acest lucru este valabil mai ales pentru transmisiunile sportive – și difuzarea sporturilor electronice nu este diferită. Utilizarea suprapunerilor de date și a statisticilor în emisiunile esports a schimbat natura comentatului. Acesta permite comentatorului să spună o poveste mai bună și spectatorilor să înțeleagă mai bine nuanțele și complexitatea fiecărui sport.

Iar acum marile companii intră în acțiune. Potrivit unui articol recent privind vizualizarea datelor de la agenția Consumer Insights Interpret, eSports ESL “a încheiat recent un parteneriat cu Shadow.GG pentru a utiliza cartografierea 2D detaliată a gameplay-ului și pentru a oferi telespectatorilor date în timp real despre meciuri”.

În mod similar, LEC de la Riot (Campionatul European League of Legends) a colaborat cu gigantul de soluții de afaceri SAP pentru a le permite fanilor să vadă actualizări și statistici în timp real ale performanței jucătorilor, inclusiv comparații cu date istorice.

Imaginați-vă un exemplu în care un nou spectator a pornit League of Legends. Utilizatorul respectiv ar putea identifica rapid valoarea suplimentară a unui laner de top în Summoner’s Rift. Pe măsură ce dă damage, aceste date vor fi apoi colectate și afișate spectatorului pentru ca acesta să vadă cât de bine joacă pe top lane.

Vizualizarea are un impact asupra vizionării

Pe lângă meritele evidente de a furniza statistici în joc, care ajută spectatorii să diferențieze cei mai buni jucători de restul, tehnicile de vizualizare a datelor îi ajută, de asemenea, să înțeleagă jocul în sine.

Deși nu există o abundență de date disponibile, deoarece sporturile electronice sunt încă destul de noi, au apărut tehnici de colectare a datelor pentru aproape fiecare joc semnificativ, inclusiv Rocket League, Rainbow Six și Valorant.

Sortarea acestor date și apoi furnizarea de informații pătrunzătoare spectatorilor sub forma unei comentariu care îi ajută pe spectatori să rămână la curent în timpul jocului.

Ce beneficii aduce acest lucru pariurilor esports?

Pariurile esports, ca orice alt sport, își au rădăcinile în date numerice și istorice. Dacă o echipă preia patru dragoni elementari în Summoner’s Rift, există o mare probabilitate ca echipa să distrugă și baza celeilalte echipe și să câștige. Dacă datele pot oferi probabilitate numerică acelui scenariu, acestea adaugă un factor tangibil la pariurile esports.

La rândul său, această probabilitate poate fi apoi aplicată dinamismului și mișcării cotelor de pariere esports. Vizualizarea datelor a ajutat la educarea nu numai a spectatorului, ci și a furnizorilor de cote de pariuri pentru a înțelege cât de repede trebuie suspendate piețele. Aceasta este o modalitate de a menține probabilități exacte în cadrul pariurilor eSports.

Autor: Dragoș Bârsan dragos.barsan@esporturi.ro