Formatul VTC Champions explicat

Formatul VTC Champions explicat. Evenimentul de la sfârșitul anului urmează același format ca Masters Berlin și include un total de 16 echipe distribuite uniform într-o fază a grupelor cu dublă eliminare în stil GSL, urmată de playoff-uri cu o singură eliminare.

Vor exista patru grupe la Champions, care au fost extrase pe baza “unei combinații a plasamentelor finale respective la evenimentele Challenger și a dificultății regiunilor lor”, potrivit Riot.

Formatul VTC Champions explicat

La fel ca la Starcraft II și Counter-Strike, fiecare grupă va fi formată din patru echipe, iar fiecare meci va fi Bo3. Câștigătorii celor două meciuri de deschidere ale fiecărei grupe vor avansa la meciul câștigătorilor, iar învinșii vor ajunge la meciul învinșilor.

Învingătorul meciului câștigătorilor va avansa în playoff, iar învinților va juca cu câștigătorul meciului învinșilor într-un meci decizional al grupei. În total, două echipe din fiecare grupă se vor califica în următoarea rundă a evenimentului.

Playoff-ul, sau faza eliminatorie, va cuprinde opt echipe, care se vor înfrunta într-o singură grupă eliminatorie. Toate meciurile vor fi Bo3, cu excepția Marii Minale, care va fi un Bo5.

Acest format ar trebui să ofere un teren de joc uniform, plin de meciuri interesante.

Grupa A: Acend, Team Envy, Vivo Keyd, X10 Esports

Grupa B: Sentinels, Team Liquid, FURIA, KRU Esports

Grupa C: Gambit, Crazy Raccoon, Team Secret, Team Vikings

Grupa D: Vision Strikers, Fnatic, Cloud9, Full Sense

Autor: David Urziceanu david.urziceanu@esporturi.ro

Sursa: Dot Esports

CITEȘTE ȘI Formatul și grupele VCT Champions 2021
CITEȘTE ȘI Echipele calificate la VALORANT Champions 2021