Formatul și grupele VCT Champions 2021

Formatul și grupele VCT Champions 2021. Cu doar mai puțin de două săptămâni înainte de începerea evenimentului final VALORANT Champions Tour, formatul și grupele au fost dezvăluite acum pentru VCT Champions 2021, turneul începând cu 1 decembrie.

Champions 2021 va folosi folosi același format ca VCT Masters Three Berlin. Patru grupe de patru echipe vor concura în propria lor etapă a grupelor în stil GSL, cu dublă eliminare, care vor trimite două echipe din fiecare grupă în playofful cu o singură eliminare.

Iată grupele de la VCT Champions:

  • Grupa A: Acend, Team Envy, Vivo Keyd, X10 Esports
  • Grupa B: Sentinels, Team Liquid, FURIA, KRU Esports
  • Grupa C: Gambit, Crazy Raccoon, Team Secret, Team Vikings
  • Grupa D: Vision Strikers, Fnatic, Cloud9, Full Sense

Grupele au fost extrase pe baza “unei combinații între poziționările finale respective la evenimentele Challenger și forța regiunii lor”, potrivit Riot Games. În plus, Riot a vrut să se asigure că echipele nu vor fi grupate împotriva echipelor din propria regiune. Toate cele patru echipe EMEA sunt în grupe separate, iar cele trei echipe din NA, Asia de Sud-Est și Brazilia au fost, de asemenea, separate.

După încheierea etapei grupelor, toate cele opt echipe din playoff vor fi puse în meciuri în funcție de performanța obținută. O echipă din grupa de pe primul loc va juca cu o echipă de pe locul doi dintr-o altă grupă în runda inaugurală. Toate meciurile vor fi BO3, cu excepția marii finale care este BO5, duminică, 12 decembrie.

Primul meci din faza grupelor începe miercuri, 1 decembrie, de la ora 16:00, când Vision Strikers joacă contra Full Sense.

Foto: Riot Games / Autor: Dragoș Bârsan dragos.barsan@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI Echipele calificate la VALORANT Champions 2021