Yuta Takahashi câștigă Mondialul de Magic XXVII

Yuta Takahashi câștigă Mondialul de Magic XXVII după ce l-a învins pe Jean-Emmanuel Depraz, acesta venind din tabloul inferior după două serii strânse.

Victoria i-a adus lui Takahashi 70.000 de dolari, și portretul sau pe o viitoare carte Magic. Depraz a ajuns pe locul doi, luând acasă 40.000 de dolari. Aceste premii se adună taxei de apariție de $50.000 pe care fiecare jucător a câștigat-o jucând la Mondial.

Începutul turneului

Turneul nu a început prea bine pentru campion. El a deschis competiția cu 0-3 în timpul rundelor de draft din prima zi. Odată ce Standard a început, cu toate acestea, Takahashi a devenit imbatabil. Din etapa a patra până în finală, Takahashi a câștigat 10 meciuri directe în drumul său spre a deveni campion mondial.

În tabloul superior, Takahashi l-a învins pe Depraz cu 2-0 în primul tur. El a continuat să-l învingă pe Jan Merkel într-o serie de 2-1. Ambele meciuri au prezentat viteza și rezistența decklui lui Takahashi: Izzet Dragons.

În finală, Takahashi părea să conducă pe tot parcursul seriei. Depraz a luat primul meci al celei de-a doua serie, dar fiecare joc post-sideboard a fost puternic în favoarea lui Takahashi.

Combinația de removal/counterspell a Burning Hands, Dragon’s Fire și Divide by Zero l-a ajutat pe Takahashi să-l împiedice Depraz să dezvolte o stare a mesei copleșitoare.

În momentele la limită ale meciului final, Takahashi juca în jurul oricărui potențial. Odată ce victoria a fost asigurată, Takahashi a avut un scurt moment pentru a realiza gravitatea momentului. Tocmai devenise campion mondial.

Yuta Takahashi câștigă Mondialul de Magic XXVII. De la 0-3 la 10-0!

Parcursul lui Depraz prin tabloul inferior l-a făcut să-l înfrunte pe Ondrej Strasky, într-o serie strânsă, 2-0. Strasky a primit prima carte a pachetului într-um moment incredibil pentru a-l putea salva în jocul doi, obținând un Spikefield Hazard de pe un Divide by Zero.

Acesta a fost un joc de bun augur, care nu a putut inversa norocul său. Depraz și-a reconstruit câmpul de luptă și a asigurat un atac letal.

Depraz a continuat apoi să-l înfrunte pe Jan Merkel și strategia sa Grixis Epiphany. Jocul a devenit o presiune asupra lui Depraz: dacă putea crea Esika’sika’s Chariot și Goldspan Dragon. Merkel a petrecut o mare parte încercând să facă ceva, dar Depraz a luat seria cu 2-1. Acest lucru a stabilit revanşa împotriva lui Takahashi în finală.

Finala celor patru a constat în toate deckurile U/R pe patru variante. În ciuda faptului că Mono-Green Aggro și Mono-White Aggro au avut performanțe puternice în alte turnee premergătoare evenimentului, deckurile centrate în jurul Goldspan Dragon-Alrund’s Epiphany s-au dovedit a fi cel mai puternic.

Autor: Matei Daşu matei.dasu@esporturi.ro

CITEŞTE ŞI Campionatul Mondial de Magic XXVII: Formate, jucători și program