Nexus au câştigat Superbet Open 2021

Nexus au câştigat Superbet Open 2021. Superbet Open a avut loc în cadrul festivalului Digital Crusade 2021 şi a văzut patru echipe calificate pe parcursul verii luptându-se pentru premiile în valoare de 8.000€, scrie Werty.ro.

Nexus au câştigat Superbet Open 2021

În urma unei serii cel-mai-bun-din-cinci extrem de echilibrată, Nexus au învins cu scorul de 3-2. Deznodământul a fost asemănător celui din finala Romanian Esports League S3. Cele 5 hărţi au fost:

  • Default: Nexus 1-0 OneTap (Nexus au avut avantaj de o hartă, deoarece au venit din tabloul superior)
  • Dust 2: Nexus 16-5 OneTap (Alegere OneTap)
  • Inferno: Nexus 18-22 OneTap (Alegere Nexus)
  • Mirage: Nexus 13-16 OneTap (Alegere OneTap)
  • Nuke: Nexus 16-11 OneTap

Dust 2

Prima hartă a fost dominată de către Nexus Gaming, chiar dacă era aleasa adversarilor. Aceştia au cedat doar 5 runde, adjudecându-şi harta cu scorul de 16-5. Astfel, Nexus mai aveau nevoie doar de o harta pentru a câştiga marea finală. BTN a fost MVP-ul hărţii, având 25 de ucideri, 11 assisturi şi 13 decese, cu un rating 1.90.

Inferno

OneTap au fost autoritari în prima jumătate, reuşind să ia 11 runde. Ulterior, aceştia au ajuns sa câştige şi următoarele 3 runde, ducând scorul la 14-4. Părea că harta este deja a lor, dar Nexus au reuşit un comeback uimitor, ducând meciul în prelungiri. OneTap au reuşit să rămână în finală în urma a doua seturi de prelungiri. MoDo a fost MVP, având 38 de ucideri, 6 assisturi, 24 de decese şi 1.54 rating.

Mirage

Pe Mirage, prima jumătate a fost echilibrată, OneTap câştigând-o cu scorul de 8-7. Aceştia au continuat seria rundelor câştigătoare şi au dus meciul în harta decisivă. Smekk a jucat cel mai bine, având 30 de ucideri, 3 assisturi şi 20 de decese. Acesta a avut cel mai mare rating al hărţii, 1.44.

Nuke

Prima jumătate a hărţii decisive a fost asemănătoare celei de pe Mirage, OneTap fiind din nou la conducere cu o rundă. În continuare, Nexus au avut un o repriză foarte bună pe partea de CT, câştigând harta, şi pe cale de consecinţă meciul şi întreg turneul. RENNE a fost cel mai bun jucator, datorită ratingului de 1.45 şi celor 25 de ucideri.

Despre Digital Crusade

Digital Crusade este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente de esports din România fondat în toamna anului 2018 la Cluj-Napoca. Cu o experiență de peste 23 evenimente în domeniu, ce au avut loc în decursul a 3 ani, Digital Crusade pregătește în fiecare sezon noi competiții dedicate gaming-ului, având ca misiune popularizarea fenomenului de esports în România și ridicarea constantă a standardul național din domeniu.

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro