Începe Bucharest Gaming Week 2021

Începe Bucharest Gaming Week 2021. A cincea ediție a Bucharest Gaming Week, cel mai importanteveniment dedicat gamerilor de la noi din țară, începe pe 25 octombrie. Timp de o săptămână, pasionații de gaming din România vor putea participa online sau offline la cele mai interesante evenimente care scot în evidență impactul jocurilor video în artă, educație și societate. În weekend-ul 30-31 octombrie, tinerii vor putea juca împreună cu creatorii de conținut preferați, precum JaxiTV, Ovvy sau Mădălin, cele mai populare jocuri sau vor putea descoperi titlurile create de dezvoltatorii români.

Începe Bucharest Gaming Week 2021

Bucharest Gaming Week se desfășoară între 25 și 31 octombrie 2021, culminând cu evenimentul central exclusiv online în weekend-ul 30-31 octombrie pe www.bucharestgamingweek.ro.

De-a lungul saptămânii, Bucharest Gaming Week propune o serie de evenimente conexe care scot în față talentul artiștilor români care creează jocuri video și oportunitătile pe care le oferă industria dezvoltatoare de jocuri video locală.

Programul evenimentelor din săptămâna 25-31 octombrie:

  • Dev.Play, conferinţa industriei de dezvoltarea de jocuri (25-26 octombrie)
  • Expoziţia de concept art “Lumi imaginare” (25 octombrie)
  • Masă rotundă “Încurajarea industriei creative din perspectiva jocurilor video” (26 octombrie)
  • Workshop de introducere în game development (28 octombrie)
  • Concert cu muzică din jocuri video (28 octombrie)
  • Panel #HerOwnGame – Women in games (29 octombrie)
  • Mixed reality workshop concert cu muzică din jocuri video (1-5 noiembrie)
  • Joc creat de liceeni (25-31 octombrie)

“Dorim ca Bucharest Gaming Week să fie oglinda întregului univers care a făcut din jocurile video cea mai accesată formă de divertisment din lume, depășind industria filmului și a muzicii. În acest eveniment nu vorbim doar despre entertainment pur, despre lansări de jocuri noi sau de competiții de esports. Vorbim și despre ceea ce se află în spatele jocurilor, arta și storytelling-ul atât de importante în construirea acestor povești video. Sau despre studiile pe care tinerii ar trebui să le urmeze pentru a ajunge să aibă o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri. Aplaudăm din acest motiv Institutul Goethe și Institutul Francez care ni s-au alăturat în acest demers și care, alături de noi, au adus mult conținut relevant de la creatori germani și francezi. Datorită lor vom vorbi mult despre artă în cadrul Bucharest Gaming Week”, spune Tudor Dăescu, președintele Gaming Week.

Autor: Dan Ionescu

CITEŞTE ŞI Jaxi este câştigătorul Gaming Video Awards