IERI ŞI AZI. 29 octombrie

IERI ŞI AZI 29 octombrie. Seria de articole “IERI ŞI AZI” de pe www.esporturi.ro vă aduce, zi de zi, de luni până vineri, file din istoria esporturilor.

Counter-Strike

În 2017, turneul EPICENTER s-a ţinut la St. Petersburg, cu 6 echipe invitate şi două care au intrat drept Wild Card-uri. Acestea au fost obţinute în urma unui turneu separat, câştigat de Faze şi Team Liquid (calificate, astfel, la EPICENTER 2017).

După o finală cel-mai-bun-din-cinci cu toate hărţile jucate, SK Gaming a ieşit învingătoare.

IERI ŞI AZI 29 octombrie
Sursa: Liquipedia

Jucătorul “coldzera” de la SK a fost ales drept MVP-ul turneului, iar HLTV îmrepună cu ZOWIE au compus un videoclip cu toate fazele importante ale acestuia.

Sursa: HLTV

Campionatul Minor CSI – Boston 2018

Campionatele minore au fost folosite până în 2019 pentru calificarea la campionatele majore. Acesta a avut loc la Bucureşti, organizat de PGL, pentru calificarea la Campionatul Major ELEAGUE Boston 2018.

AVANGAR şi Quantum Bellator Fire au obţinut locuri în Etapa Pretendenţilor la ELEAGUE Boston 2018. De notat: ambele echipe au ajuns la acest turneu prin turneele de calificare, cele două echipe invitate (Team Spirit şi Tengri) fiind eliminate în primele faze ale competiţiei.

IERI ŞI AZI 29 octombrie
Sursa: Liquipedia

Campionatul Minor al Asiei – Boston 2018

În campania de calificare pentru ELEAGUE Boston 2018, şi în Asia a fost organizat un campionat minor de către VSL, la Seoul. Fondul de premii a fost acelaşi ca la cel organizat la Bucureşti, de 50.000$. De la acest turneu s-au calificat în Etapa Pretendenţilor Renegades şi TYLOO, două echipe care au fost prezente şi la Campionatul Major PGL Stockholm 2021, tot cu statutul de Pretendent.

IERI ŞI AZI 29 octombrie
Sursa: Liquipedia

Ziua de naştere a lui Tres “stunna” Saranthus

Tres Saranthus este poate unul dintre cei mai uşor de recunoscut prezentatori TV de CS:GO. Americanul împlineşte în 2021 31 de ani. Acesta a fost moderator de emisiune la toate marile campionate ale ultimilor ani, inclusiv ESL Pro League S14, IEM Cologne 2021, ESL Pro League S13, Campionatul Major StarLadder Berlin 2019 şi IEM Katowice 2019.

IERI ŞI AZI 29 octombrie
Sursa: Liquipedia

IERI ŞI AZI 29 octombrie

Dota 2

Excellent Moscow Cup Sezonul 2

La Moscova în 2014 a fost organizat turneul de tier 1 Excellent Moscow Cup pentru al doilea an la rând. Singurele echipe calificate la turneul final LAN au fost ruseşti: Team Empire, Virtus.pro Polar, NAVI şi HellRaisers.

IERI ŞI AZI 29 octombrie
Sursa: Liquipedia

ESL One Hamburg 2017

Pentru primul an din serie de trei ani, ESL a venit din Frnakfurt în Hamburg pentru a-şi organiza turneul de Dota 2 din seria ESL One. Fondul de premii pentru acest turneu a fost de 1,000,000$ şi a fost ţinut la Barclaycard Arena.

Virtus.pro a ieşit învingătoare, luând acasă 500,000$ şi mândria de a câştiga un turneu de tier 1. Totuşi, în acel an, jucătorul moldovean “Save-” nu ajunsese încă să joace pentru aceştia.

IERI ŞI AZI 29 octombrie
Sursa: Liquipedia

Revino de luni până vineri pe site-ul nostru pentru file din istoria esporturilor!

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEŞTE ŞI IERI ŞI AZI. 28 octombrie
CITEŞTE ŞI IERI ȘI AZI. 27 octombrie
CITEȘTE ȘI IERI ȘI AZI. 25 octombrie