IERI ŞI AZI. 28 octombrie

IERI ŞI AZI 28 octombrie. Seria de articole “IERI ŞI AZI” de pe www.esporturi.ro vă aduce, zi de zi, de luni până vineri, file din istoria esporturilor.

Counter-Strike

EPICENTER 2018

Astăzi, 28 octombrie, la Moscova s-a terminat turneul de mare prestigiu EPICENTER, cu fond de premii total de 300.000$. Turneul a fost câştigat de FaZe Clan fără înfrângeri în playoff. La turneu au mai participat şi ENCE, echipă care a surprins pe toată lumea 4 luni mai târziu la Campionatul Major IEM Katowice 2019. Totuşi, aceştia nu au reuşit să performeze şi au ieşit pe locul 7-8. Pe de altă parte, AVANGAR a ieşit pe locul 3-4 împreună cu Liquid.

IERI ŞI AZI 28 octombrie
Sursa: Liquipedia

Jucătorul FaZe “NiKo” a fost ales MVP-ul turneului de către HLTV, şi a avut o performanţă foarte bună. Mai jos sunt nişte highlighturi ale acestuia.

Sursa: HLTV

IERI ŞI AZI 28 octombrie

Dota 2

ESL One Hamburg 2018

Tot în 2018 astăzi s-a terminat şi ESL One Hamburg, turneu câştigat de Team Secret, echipă ieşită pe locul 3 de la The International 10.

IERI ŞI AZI 28 octombrie
Sursa: Liquipedia

GosuLeague Sezonul 4, divizia 1

În 2012, astăzi, s-a terminat şi divizia 1 a GosuLeague sezonul 4, câştigată de Natus Vincere. În grupa tur-retur iniţială NAVI şi Kaipi au ieşit la egalitate, dar după meciul de departajare, NAVI a ieşit învingătoare.

IERI ŞI AZI 28 octombrie
Sursa: Liquipedia

Retragerea lui Wehsing “SingSing” Yuen

În 2016, olandezul Whsing “SingSing” Yuen îşi anunţa retragerea din poziţia de jucător profesionist de Dota. Acesta a jucat la multe echipe şi a avut câştiguri totale de 220,000 de dolari. În prezent este streamer pentru Cloud9, echipă pentru care a jucat în 2014, dar în momentul retragerii el jucase pentru Kaipi, 7 luni.

IERI ŞI AZI 28 octombrie

VALORANT

Ziua de naştere a lui Tristan “Critical” Trinacty şi Muhammed “m1tez” Tezcan

Cei doi jucători, primul canadian şi al doilea turc sunt născuţi ambii astăzi. “Critical” îşi sărbătoreşte în 2021 majoratul. El este momentan în probe pentru echipa Pioneers şi pe banca de rezerve de la Built by Gamers.

Muhammed “m1tez” Tezcan joacă din septembrie 2020 la Oxygen Esports, echipă cu care a câştigat 11,000 de dolari. Cel mai recent rezultat al acestuia este în Turul Campionilor VALORANT 2021, în turneul regional din Turcia, unde echipa sa a pierdut 1-3 în faţa SuperMassive Blaze.

Revino de luni până vineri pe site-ul nostru pentru file din istoria esporturilor!

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEŞTE ŞI IERI ȘI AZI. 27 octombrie
CITEȘTE ȘI IERI ȘI AZI. 25 octombrie
CITEȘTE ȘI IERI ȘI AZI. 22 octombrie