IERI ȘI AZI. 25 octombrie


IERI ŞI AZI 25 octombrie. Seria de articole “IERI ŞI AZI” de pe www.esporturi.ro vă aduce, zi de zi, de luni până vineri, file din istoria esporturilor.

Counter-Strike

Electronic Sports World Cup 2011: CS: Source

Pe data de 25 octombrie 2011 a fost organizată Cupa Mondială a Sporturilor Electronice. Jocul ales de organizatori a fost CS: Source, la competiție concurând 12 echipe printre care s-au numărat Reason Gaming, mTw, Team LDLC.com și  VeryGames. Dintre aceste echipe populare, doar ultima menționată a reușit să treacă de faza grupelor, ajungând să câștige chiar turneul. Echipa franceză a primit un cec în valoare de 12.000$ în urma victoriei obținute.

Sursa: Liquipedia

Intel Extreme Masters XV – New York Online: CIS

ESL a organizat in perioada 13-25 octombrie 2020 Campionatul de clasament Regional Major al CSI. Concursul a avut 12 echipe participante, iar fondu de premii a fost de 50.000$. Virtus.pro a fost echipa al cărui parcurs nu a putut fi oprit de ală echipă, aceștia câștigând toate meciurile din grupă, iar în Playoff învingându-i pe NaVi respectiv pe Nemiga Gaming în finală. Echipa rusească a primit 20.000$, 2500 de puncte RMR și încă 350 de puncte pentru Circuitul Pro ESL.

Sursa: Liquipedia

DreamHack Open Fall 2020

Organizat simultan cu IEM New York, la DreamHack Open Fall au participat 16 echipe europene care au concurat pentru premii în valoare totală de 115.000$.  Echipa daneză Heroic a trecut de faza grupelor pe locul 3, astfel aceștia și-au început parcursul din jumătatea de jos a clasamentului. Acest lucru însă nu i-a împiedicat prea tare, reușind să treacă peste echipe mari precum BIG și NiP, Astralis și Vitality.

blank
Sursa: Liquipedia

IERI ŞI AZI 25 octombrie.

Dota 2

Electronic Sports World Cup 2011

Electronic Sports World Cup este un campionat internațional de jocuri profesioniste. În fiecare an, câștigătorii evenimentelor naționale de calificare din întreaga lume câștigă dreptul de a-și reprezenta țara la evenimentul final din Franța. Evenimentul a avut loc pentru prima dată în 2003. ESWC nu este un turneu deschis, fiecare jucător care vrea să facă parte din el, trebuie să concureze într-una sau mai multe calificări naționale care îi vor permite să concureze pentru țara sa la finala ESWC.

Echipa NaVi a câștigat 12.000$, învingându-i pe Monkeybusiness și pe EHOME în faza finală a concursului. Alte echipe care au participat la concurs, dar care au fost eliminate din faza grupelor au fost Orange eSports și BLAST Gaming.

blank
Sursa: Liquipedia

Revino de luni până vineri pe site-ul nostru pentru file din istoria esporturilor!

Autor: David Urziceanu david.urziceanu@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI IERI ȘI AZI. 22 octombrie
CITEŞTE ŞI IERI ŞI AZI. 21 octombrie
CITEȘTE ȘI IERI ŞI AZI. 20 octombrie