Echipa Random 5 a câştigat Digital Crusade

Echipa Random 5 a câştigat Digital Crusade. Ieri au avut loc finalele turneului de League of Legends din cadrul Digital Crusade, cel mai mare festival de gaming din România. Random 5 este echipa care va pleca acasă cu premiul cel mare și cu titlul de campioană regională, după ce a câștigat cu 3-1 în fața echipei Urban Esports.   

Nexus KTRL, eliminată din semifinale

În semifinalele campionatului regional de League of Legends, cu un prizepool de 10.000 de euro, au luptat două echipe din România (Nexus KTRL și Urban Esports), una din Ucraina (Racquetsai) și o alta din Bulgaria (Random 5). Sistemul de joc a fost best of five (cel mai bun din cinci jocuri) și a desemnat cele două echipe finaliste: Urban Esports (România) și Random 5 (Bulgaria).     

“Anul acesta, Sezonul 4 Digital Crusade, competiția de League of Legends, mi-a oferit o experiență de neuitat, începând de la producția care a fost fără de greșeală, și continuând cu atenția pe care stafful a oferit-o invitaților aflați la acest eveniment și până la modul cum a arătat întregul eveniment și scena, pe care cei de la Digital Crusade au reușit să le ofere jucătorilor și celor care ne-au privit. Sentimentul pe care scena mi l-a creat a fost unul unic, în ciuda faptului că am avut rolul de comentator în multe alte evenimente și pot spune că sunt destul de obișnuit pe marile scene din zona de gaming. Totuși, întreaga experiență pe care am avut-o în acest an a fost una plină de emoție și care m-a umplut de energie foarte bună.”, a spus Keta, unul dintre comentatorii oficiali Digital Crusade.  

În cadrul turneului final de League of Legends, au ajuns 8 echipe dintre care 4 din România și câte una din Moldova, Ungaria, Ucraina și Bulgaria. Numele echipelor calificate au fost Infinite Blue, Nexus KTRL, Onetap Gaming și Urban Esports (România), Cyber.MD (Moldova), Lenovo Legion Honved (Ungaria), Racquestai (Ucraina) și Random 5 (Bulgaria). 

Echipa Random 5 a câştigat Digital Crusade

“Chiar din timpul calificărilor, când am participat la primele meciuri, am simțit că echipa noastră ar putea câștiga întreaga competiție, pe hârtie totul arăta foarte bine și jucătorii noștri erau printre cei mai buni. Totuși, pe măsură ce am avansat, presiunea a început să își spună cuvântul și emoțiile au ajuns să ne influențeze și performanțele. Cu toate acestea, nu am uitat că am venit aici pentru a da tot ce e mai bun și să ne distrăm în același timp, iar acest lucru ne-a adus într-un final victoria”, a spus căpitanul echipei Random 5, LaMzes.

Cel mai de succes turneu organizat vreodată în regiune

Turneul de League of Legends este unul dintre cele mai de succes organizate vreodată în regiune, la startul său înscriindu-se câteva sute de echipe care au trecut prin etapele de precalificări.    

League of Legends este unul dintre cele mai populare jocuri din lume de la lansare și până în prezent. După mai bine de 12 ani de la apariția jocului, Riot Games pregătește seria animată Arcane, inspirată din universul League of Legends, care va apărea pe Netflix şi Twitch începând cu 7 noiembrie, după cum Esporturi a scris AICI.

Autor: Andreea Ionescu andreea.ionescu@esporturi.ro