Riot confirmă că Mondialele 2021 vor începe pe 5 octombrie în Islanda

Riot confirmă că Mondialele 2021 vor începe pe 5 octombrie în Islanda.

Divizia globală de esports a Riot Games a confirmat zvonurile: Campionatul Mondial de League of Legends 2021 va începe în Islanda pe 5 octombrie. Această veste vine după anunțul de luna trecută că turneul a fost mutat din China în Europa, în urma complicațiilor legate de COVID-19.

La începutul acestui an, Riot a organizat turneul Mid-Season Invitational (MSI) în Islanda. Și după ce acel turneu a fost întâmpinat cu un răspuns în mare parte pozitiv, compania a luat decizia conștientă de a organiza întregul Campionat Mondial acolo, de asemenea. Similar cu MSI, Mondialele nu vor cuprinde un public fizic dintr-o abundență de precauție.

“Riot a găzduit cu succes MSI în luna mai a anului trecut… fără public, ceea ce a dus la zero cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor, staffului și partenerilor”, a dezvăluit compania într-un comunicat făcut ieri.

Etapa de preliminarii a Mondialelor 2021 va începe pe 5 octombrie, în timp ce evenimentul principal al turneului urmează să înceapă pe 11 octombrie. Marea finală a Mondialelor 2021 va avea loc pe 6 noiembrie.

Data de începere 5 octombrie a Mondialelor 2021 marchează cea mai recentă dată de deschidere a Campionatului Mondial de League din istorie. În ultimii ani, evenimentul a debutat în mod tradițional în ultima săptămână a lunii septembrie. Riot a dezvăluit că în viitorul apropiat vor fi dezvăluite informații cu privire la tabloul competiţional și la un program complet al Mondialelor.

Sursa: Dot Esports.

Autor: Patrick Chereji patrick.chereji@esporturi.ro

CITESTE ȘI Trupa Pentakill, inspirată din jocul LoL, și-a lansat noul album printr-un concert virtual