Liga Academiilor WePlay se întoarce pentru sezonul al doilea

Liga Academiilor WePlay se întoarce pentru sezonul al doilea. Evenimentul va avea loc în septembrie-octombrie, iar finala va fi la Kiev în luna noiembrie.

WePlay a anunțat detalii despre cel de-al doilea sezon al Ligii Academiilor. Acesta va cuprinde aceleași opt echipe de academie ale organizațiilor din primul sezon și va oferi din nou premii în bani de până la 100.000 de dolari, dar de data aceasta porțiunea online va fi jucată într-un format diferit.

Liga Academiilor WePlay se întoarce

Cele opt echipe participante vor juca mai întâi în două grupe GSL, din care echipele câștigătoare vor avansa direct în turneul final, în timp ce echipele clasate pe locurile doi și trei vor juca într-o grupă “De ultimă șansă” pentru încă două locuri în turneul final.

Partea online a turneului se va desfășura în perioada 28 septembrie – 9 octombrie, înainte de a se ajunge pe WePlay Esports Arena din Kiev, în perioada 12-14 noiembrie, cu primele patru echipe clasate.

Sezonul inaugural al ligii a avut loc în iulie-august și i-a văzut pe Mouz NXT ieșind victorioși, Young Ninjas terminând pe locul al doilea, iar BIG Academy și fnatic Rising terminând și ei în primii patru la turneul final LAN de la Kiev.

Evenimentul a prezentat unii dintre cei mai interesanți tineri jucători aflați în ascensiune, cum ar fi minunea rusă Ilya “m0NESY” Osipov provenind de la NAVI Junior, Jon “JDC” de Castro și Ádám “torzsi” Torzsás de la mouz NXT, Iulian “regali” Harjău de la fnatic Rising și mulți alții.

Echipele participante

Ukraine NAVI Junior
Sweden Young Ninjas
Europe mouz NXT
Germany BIG Academy
Denmark Astralis Talent
Russia VP.Prodigy
Europe fnatic Rising
Brazil FURIA Academy

Sursa: HLTV.

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI WePlay anunță o ligă a academiilor cu premii de $100,000