Cum se curăță ecranele

Cum se curăță ecranele? La un moment dat, vei fi nevoie să faci asta, iar pentru că sunt scumpe, vrei să te asiguri că o faci bine. Privește un ghid despre cum se curăță ecranele.

Esporturi vă prezintă seria de articole „Luna tehnologiei”, zi de zi toată luna septembrie. Pentru pasionații de tehnologie și nu numai, informații utile și interesante, numai pe site-ul nostru.

Pentru a începe procesul, o să ai nevoie de o soluție specială de curățare pentru tipul de ecran pe care îl ai, și, de asemenea, o cârpă de microfibră. Folosind microfibră, vei evita posibilele zgârieturi pe care le-ar face un prosop normal sau un șervețel.

Alege soluția de curățare potrivită

Multe magazine online vând soluții speeciale pentru monitoare, laptopuri și televizoare. Aceasta este cea mai bună variantă. Nu se recomandă folosirea dezinfectantului clasic sau a șervețelelor umede clasice.

De asemenea, este recomandată evitarea produselor de curățat geamuri sau alte suprafețe din casă. Folosirea unei astfel de soluții poate face rău ecranului pe termen lung. Dacă nu reușești să găsești o soluție specializată, poți folosi apă chioară de la chiuvetă cu puțin oțet, care va ajuta la eliminarea petelor de grăsime sau murdărie.

Cum se curăță ecranele

Nu pune soluția direct pe ecranul monitorului, pentru a preveni scurgerea acesteia în marginile expuse ale ecranului. Asta poate cauza daune monitorului.

  • Pune soluție de curățare pe cârpa din microfibră. (microfibra este recomandată pentru a nu zgâria ecranul și pentru că se poate curăța mult mai ușor)
  • Cu cârpa umezită, șterge ușor monitorul începând de sus, ca să fii cel mai productiv.

Cu soluția potrivită, monitorul tău va arăta ca nou și vei fi gata să te apuci înapoi de joacă!

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro