Ce înseamnă un ecran OLED?

Ce înseamnă un ecran OLED? Este prescurtarea pentru „diodă organică emițătoare de lumină”.

Esporturi vă prezintă seria de articole „Luna tehnologiei”, zi de zi toată luna septembrie. Pentru pasionații de tehnologie și nu numai, informații utile și interesante, numai pe site-ul nostru.

Nouă consolă: Nintendo Switch OLED

Nintendo a anunțat acum aproape două luni că plănuiește să își lanseze o nouă consolă Nintendo Switch care să aibă un ecran OLED.

Deși specificațiile și facilitățile noului model sunt aproape identice comparate cu cele mai vechi, noul ecran de tip OLED a ridicat o întrebare pentru mai mulți:

Ce înseamnă un ecran OLED?

OLED este prescurtarea sintagmei „diodă organică emițătoare de lumină” și este o tehnologie folosită des în ecrane high-end pentru televizoare, monitoare și telefoane.

Pentru noul model de Nintendo Switch, este o schimbare de la vechea tehnologie de ecran LCD, care este prescurtarea pentru „display cu cristal lichid”.

În timp ce ambele sunt tehnologii pentru ecrane plate, la OLED pixelii nu au nevoie să fie iluminați din spate ca la LCD, ci sunt pixeli individuali care se pot închide câte unul, în loc să afișeze culoarea negru sau gri. Această flexibilitate permite ecranelor OLED să afișeze culori mai întunecate și în special „negru absolut”, prin stingerea totală a pixelului. De asemenea, ecranele OLED, neavând nevoie să fie iluminate din spate, pot fi mult mai subțiri.

Cât va costa Nintendo Switch OLED?

Noua consolă Nintendo Switch OLED va fi disponibilă din 8 octombrie, iar aceasta va costa 349,99$.

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro