Tundra Esports câștigă ESL One Fall 2021, meci dificil împotriva PSG.LGD

Tundra Esports câștigă ESL One Fall 2021, meci dificil împotriva PSG.LGD. Echipa europeană a reușit după ce a fost condusă 2-1, să revină și să câștige 3-2.

În ultimul eveniment major înainte de The International 10, Tundra Esports au arătat că se pot duela ca de la egal la egal cu cele mai bune echipe din lume. Echipa lor a câștigat ESL One Fall 2021 fără să piardă un meci în playoff.

Echipa europeană a fost singura echipă din regiune care să reușească să ajungă în paranteza superioară, cu performanțe mai bune decât Alliance și Team Liquid, echipe simbol ale scenei de Dota 2, care au ieșit din cursă în grupe.

Tundra, plângând de bucurie după ce au bătut echipele Virtus.pro și beastcoast, au ajuns în marea finală. VP era echipa favorită a turneului și a fost singura echipă care a reușit să învingă Tundra, dar în grupe, cu 2-0.

În finală, echipa europeană s-a confruntat cu PSG.LGD, care a jucat cu antrenorul lor pe post de rezervă, după ce Cheng „NothingToSay” Jix Xiang nu a mai fost disponibil. LGD, deși erau considerați cea mai bună echipă din turneu, s-au chinuit mult până să câștige trei meciuri la rând contra Team Spirit, T1 și VP ca să ajungă în finală.

Desfășurarea meciurilor

Tundra au luat primul joc din serie fără probleme, având 43 de ucideri și 9 decese, netrecând mai mult de 5 minute în vreo rundă. Totuși, LGD au revenit, câștigând următoarele două meciuri, punând pe tabela de marcaj scorul 2-1, în ciuda faptului că Tundra a continuat să joace foarte bine.

Deși au rămas în urmă, conduși cu 2-1, Tundra au reușit să câștige jocul numărul patru după ce Skiter și Nine au avut niște faze monumentale. Amândoi împreună au reușit 31 de ucideri, 98,000 damage și mai mult de 60k valoare brută. Această performanță s-a ridicat peste orice ar fi putut LGD să țină în frâu. Performanța incredibilă a migrat și în meciul decisiv, cu perechea de doi jucăori reușind mai multe ucideri decât întreaga echipă LGD la un loc.

LGD au reușit să controleze jocul primele douăzeci de minute, dar Tundra au jucat încet, și-au păstrat răbdarea și au reușit să profite de greșelile adversarului pentru a închide seria 3-2 în favoarea lor.

Tundra Esports câștigă ESL One Fall 2021

Cu această victorie din finală, Tundra Esports au reușit să câștige 175,000 de dolari și primul loc în clasamentul european. Acum au suficient timp să joace în alte turnee, deoarece au ratat calificarea pentru TI10, iar niciun alt eveniment major nu a fost anunțat până la The International 10, care va avea loc în octombrie pe Arena Națională, după cum Esporturi a scris AICI.

Sursa: Dot Esports.

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro