Suedia relaxează restricțiile de călătorie pentru sportivii de eSports, deschizând calea pentru PGL Major Stockholm

Următorul Major al jocului CS:GO, PGL Major Stockholm s-ar putea să fie organizat până la urmă în Suedia, în ciuda tuturor problemelor cauzate de pandemia de coronavirus.

Toți sportivii de esports au primit aceleași scutiri de călătorie ca și a celor care practică alte sporturi din Suedia și vor putea intra în Suedia indiferent de țara lor de origine dacă oferă un test negativ covid-19, potrivit unui raport al ziarului suedez Expressen.

Vestea a fost sărbătorită de CEO-ul ”Ninjas in Pyjamas” Hicham Chahine, care a lucrat cu autoritățile suedeze pentru a ajuta PGL să organizeze primul Major în doi ani la Stockholm. Eliminarea restricțiilor de călătorie pentru jucători a fost una dintre condițiile pentru ca PGL să găzduiască evenimentul în țară. Celălalt criteriu, a fost acela ca în cazul în care restricțiile destinate evenimentelor organizate în interior vor fi ridicate, acest lucru să se întâmple până la data de 15 septembrie. Acest lucru ar permite PGL Major să aibă o arenă plină în timpul playoff-ului organizate la Aviici Arena.

Problemele cu care Suedia deja s-a confruntat

Restricțiile de călătorie cauzate de pandemia de coronavirus au făcut deja ca Suedia să piardă turneul The International 10, turneul Dota 2 cu premii în valoare de 40 de milioane de dolari în favoarea organizării lui în România, și a forțat PGL să intre în discuții cu alte două țări europene despre mutarea Majorului altundeva dacă Suedia nu va reuși să-și relaxeze restricțiile pentru sporturile electronice.

PGL Major Stockholm este programat să aibă loc între 23 octombrie și 7 noiembrie, dar datele ar putea fi totuși rearanjate în cazul în care organizatorul turneului trebuie să mute turneul cu premii în valoare de 2 milioane de dolari într-o altă țară europeană, în ciuda aranjamentelor în vigoare.

Ultimul Major CS:GO – StarLadder Berlin Major 2019

Autor: David Urziceanu david.urziceanu@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI Bucureștiul va organiza ”Dota 2 – The International 2021”
CITEȘTE ȘI IEM Fall va găzdui evenimentele finale RMR din 2021