Mondialele 2021 se mută în Europa

Mondialele 2021 se mută în Europa. Campionatul Mondial League of Legends 2021 a fost mutat din China în Europa, a anunțat acum câteva zile oficial șeful eSports al Riot Games, John Needham.

Motivul pentru care Mondialele 2021 se mută în Europa

Compania nu este pregătită să anunțe unde va avea loc turneul în Europa, dar “accesibilitatea pentru cel mai mare număr de echipe și cei mai buni jucători ai acestora” va fi o prioritate de top atunci când se va alege locația. Acesta a fost, potrivit lui Needham, unul dintre motivele pentru care Riot a fost forțată să schimbe țara gazdă.

“Cu varianta Delta, restricțiile de călătorie și protocoalele COVID a fost mult mai complicat călătoritul în 2021 decât în 2020”, a spus Needham. “Din păcate, am ajuns în punctul în care este extrem de dificil să garantăm că echipele calificate și cei mai buni jucători ai lor vor putea participa la Mondialele din acest an. Drept urmare, am luat decizia dură de a muta Mondialele din China în Europa.”

Riot crede că mutarea Mondialelor în Europa va oferi celor mai multe echipe și celor mai buni jucători din acestea o șansă de a participa la turneu. Needham a declarat că mai multe informații cu privire la locațiile evenimentului vor fi dezvăluite în săptămânile următoare, pe care mulți fani din întreaga lume le vor aștepta cu nerăbdare.

Mai este o lună până începe evenimentul

Echipele LCS încă lucrau pentru a asigura vizele pentru a intra în China începând de săptămâna trecută, potrivit unui raport al Upcomer. Iar Riot s-a luptat, de asemenea, cu asigurarea călătoriilor pentru echipajele sale de producție în țară. Nu este clar când Riot va face un anunț pentru locația Mondialelor 2021, mai ales că mai este de aproximativ o lună până la începerea evenimentului.

Sursa: Dot Esports.

Autor: Patrick Chereji patrick.chereji@esporturi.ro

CITESTE ȘI Echipele calificate la League of Legends Worlds 2021
CITESTE ȘI LIVE UPDATE Cupa Națiunilor. Ce rezultate a obținut România