IERI ŞI AZI. 2 august

IERI ŞI AZI 2 august. Seria de articole “IERI ŞI AZI” de pe www.esporturi.ro are o nouă identitate! Află zi de zi, de luni până vineri, file din istoria esporturilor!

Counter-Strike

Pe data de 2 august se termina Acer Predator Masters sezonul 1, în 2015. Turneul a fost câştigat de echipa HellRaisers.

Faza grupelor a avut loc online, iar primele opt echipe calificate din grupe au mers în faza finală. Aceasta a avut loc pe LAN în Krefeld şi a avut o finală de importanţă istorică: un BO7 (cu alte cuvinte, s-au jucat toate hărţile din lista de hărţi active pentru competiţii). Cel mai impresionant lucru a fost că s-au jucat toate cele şapte hărţi, HellRaisers câştigând cu 4-3, după o finală ce a durat mai multe ore. Fondul de premii a fost de 40,000 de dolari, HellRaisers luând 50% din acesta. În finală, HellRaisers s-au confruntat pentru multiple ore cu mousesports. Paranteza a fost cu dublă-eliminare, iar asta a ajutat HellRaisers extrem de mult, aceştia fiind eliminaţi din sferturi, dar revenind prin paranteza pierzătorilor până în finală.

IERI ŞI AZI 2 august
Sursa: Liquipedia

IERI ŞI AZI 2 august.

Dota 2

În lumea Dota 2, în 2013 şi 2016 aveau loc meciurile Wild Card pentru The International 3 şi The International 6. Aceste meciuri au fost ultima şansă de calificare a unei echipe pentru turneele cu premii astronomice.

Meciul Wild Card din 2013 a fost între echipele RattleSnake şi Quantic Gaming, un meci cel mai bun din 5. Scorul final a fost 3-1 pentru echipa de chinezi RattleSnake, aceştia reuşind să se califice la The International 2013.

În 2016, a fost o paranteză cu dublă-eliminare, formată din patru echipe. Toate meciurile au fost cel mai bun din 3.

Primele două echipe din paranteza cu dublă-eliminare urmau să se califice la faza grupelor. Au participat compLexity Gaming, EHOME, Escape Gaming şi Execration. EHOME a avut două victorii, calificându-se direct în grupe. Pe de altă parte, Escape Gaming a câştigat primul joc cu compLexity, dar a pierdut cu EHOME, aşa că a ajuns în paranteza pierzătorilor. Aici, au câştigat cu Execration şi s-au calificat în grupe.

IERI ŞI AZI 2 august
Sursa: Liquipedia

Revino de luni până vineri pe site-ul nostru pentru file din istoria esporturilor!

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEŞTE ŞI IERI ȘI AZI ÎN COUNTER-STRIKE. 29 iulie
CITEȘTE ȘI IERI ȘI AZI ÎN COUNTER-STRIKE. 28 iulie
CITEȘTE ȘI IERI ȘI AZI ÎN COUNTER-STRIKE. 27 iulie
CITEȘTE ȘI IERI ȘI AZI ÎN COUNTER-STRIKE. 26 iulie
CITEȘTE ȘI IERI ȘI AZI ÎN COUNTER-STRIKE. 23 iulie