Cum se folosește Vigilance în Magic: The Gathering?

Cum se folosește Vigilance în Magic: The Gathering? Există multe abilități cheie în Magic: The Gathering cu diferite grade de putere și Vigilence le oferă creaturilor una din cele mai puternice abilităţi din joc.

Vigilance se regăsește în genereal pe creaturile albe. Abilitatea constă în posibilitatea unei creaturi care a atacat pe tura ta, să devină apărător pe tura oponentului deoarece ea nu își dă tap când atacă.

Vigilance este o abilitate statică ce “modifică regulile de declarare a atacatorilor”, în conformitate cu regulile MTG. “Atacul nu face ca o creatură cu Vigilance să își dea tap”, scrie în reguli.

De obicei, atunci când ataci cu o creatură cu Vigilance, ea esta împinsă mai în față pe suprafața de joc în timpul declarării atacatorilor pentru ca oponentul să realizeze că este un atacator care nu își dă tap.

Deoarece majoritatea creaturilor care atacă sunt tapped, uneori poate fi confuz pentru apărător când ataci cu o creatură cu Vigilance pentru că nu trebuie să îi dai tap.

De aceea este foarte important să te asiguri că oponentul a înțeles că ataci cu creatura respectivă. Să te asiguri că ai totala atenție a adversarului sau chiar să comunici verbal sunt două modalități foarte bune pentru a preveni orice fel de dispută legată de ce creatură ataca sau bloca.

Vigilance există încă din seria Alpha dar a devenit abilitate cheie în seria Champions of Kmaigawa, deci atât timp cât ambii jucători sunt atenți nu ar trebui să cauzeze nicio problemă. Dar comunicarea verbală poate evita mult mai bine orice neînțelegere.

Sursa: Dot Esports.

Cum se folosește Vigilance în Magic: The Gathering?

Autor: Matei Daşu matei.dasu@esporturi.ro

CITEŞTE ŞI Landuri basic dezvăluite pentru Innistrad: Midnight Hunt
CITEŞTE ŞI Când se lansează MTG Innistrad: Midnight Hunt?
CITEŞTE ŞI Cele mai rare cărți în Magic: The Gathering