Cele mai rare cărți în Magic: The Gathering

Cele mai rare cărți în Magic: The Gathering

Cu mai mult de 20.000 de cărți disponibile în Magic: The Gathering și sute de cărți noi în fiecare an, colecționarii au o gamă largă de cărți de căutat, dar unele sunt mult mai rare decât restul.

Cele mai rare cărți din MTG sunt de obicei din setul alpha, primul disponibil pentru jucători atunci când jocul a fost lansat în 1993. La câteva luni după lansarea jocului, Wizards of the Coast a retipărit setul alpha ca set beta. Cărțile din ambele seturi sunt semnificativ mai rare și mai valoroase, ajungând până în prezent să coste mii de dolari.

Aici sunt cele mai rare cinci cărți în MTG.

Black Lotus

Cele mai rare cărți în Magic: The Gathering
Sursa: WotC

“Black Lotus” este cea mai rară carte MTG, adăugând trei mana de orice culoare de alegerea ta înainte de a fi decartată. Ea nu are niciun cost și poate fi jucată ca instant. În fiecare an, aceasă carte se vinde la un preț mai mare datorită valorii pure a efectului său. Chiar dacă nu ați mai jucat MTG până acum, este posibil să fi auzit numele acestei cărți în diverse discuții.

Hurricane

Cele mai rare cărți în Magic: The Gathering
Sursa: WotC

“Hurricane” este rezultatul unei erori în timpul lansării Revised Edition din 1994. Cartea a avut o margine albastră în loc de verde, care ar fi reprezentat culoarea manei necesare. Astfel de cărți însă au ajuns şi în mâinile unor jucători. Cartea a fost retipărită ani mai târziu, cu același efect, cu excepția faptului că marginea sa a fost printată verde.

Cele mai rare cărți în Magic: The Gathering

Ancestral Recall

Cele mai rare cărți în Magic: The Gathering
Sursa: WotC

“Ancestral Recall” este o carte puternică, fără dezavantaje, care costă un mana albastru și vă permite să trageți trei cărți sau să vă forțați adversarul să tragă în schimb. Spellul este instant, iar jucătorii o pot juca în timpul oricărei ture, ceea ce vă permite să distrugeți planurile adversarului de a ține cărți în mână, forțându-i să arunce excesul în Graveyard.

Volcanic Island

blank
Sursa: WotC

Seturile inițiale au adăugat landuri duble, fără aproape niciun dezavantaj. Volcanic Island vă permite să beneficiați fie de mana albastră, fie de cea roșie, în funcție de care aveți nevoie în timpul turei. De-a lungul timpului, mai multe landuri duble și-au făcut loc în joc, dar cu dezavantaje.

Time Vault

blank
Sursa: WotC

Time Vault vă permite să dați tap cărții pentru două mana pentru a obține o tură suplimentară după cea curentă, dar vine cu un preț. Folosind-o necesită ca jucătorul să sară peste o tură, deoarece cartea începe tapped. Dacă ați calculat corect, cu toate acestea, puteți avea două ture consecutive explozive pentru a elimina un adversar.

Din cauza nivelului de putere foarte mare, “Black Lotus”, “Ancenstral Recall” și “Time Vault” (care poate genera ture infinite în commander), acestea au fost interzise în Commander.

Autor: Matei Dașu matei.dasu@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI Starter Kitul MTG Arena 2021 va fi lansat în august
CITEȘTE ȘI Modul de joc de Commander