WePlay anunță o ligă a academiilor cu premii de $100,000

WePlay anunță o ligă a academiilor cu premii de $100,000. Echipele participante trebuie să aibă jucători cu vârsta cuprinsă între 16-20 de ani.

WePlay! a anunțat crearea unei ligi a academiilor în parteneriat cu opt organizații de top, evenimentul oferind un fond de premii de $100.000 și o fază de playoff offline. Printre echipele invitate se numără NAVI Junior, mouz NXT și Young Ninjas, precum și Fnatic Rising, a cărei lot va fi anunțată în scurt timp, scrie HLTV.org.

Liga Academiilor WePlay Sezonul 1 va cuprinde exclusiv echipe care au cel puțin patru jucători cu vârste cuprinse între 16-20 de ani și va începe cu o fază a grupelor online pe 19 iulie, din care primele trei echipe vor avansa direct în playoff-ul cu dublă eliminare.

Echipa clasată pe ultimul loc din faza grupelor va fi eliminată, în timp ce celelalte patru vor intra într-o fază specială pentru ultimul loc în playoff. Etapa finală va avea loc la Arena WePlay! Esportsdin din Kiev în perioada 27-29 august, câștigătorul mergând acasă cu o bună parte din fondul de premii.

“Liga oferă o platformă excelentă pentru ca tinerii minune să se arate, concurând împotriva altora ca ei de la alte cluburi”, afirmă COO al NAVI, Aleksei Kucherov, în anunț. “Le oferă, de asemenea, ocazia de a se pregăti să joace împotriva anumitor adversari și de a planifica pe termen lung rolul lor în viitoarele loturi în care vor juca”.

“Vor fi zile de presă și interviuri, jucătorii se vor dezvolta ca indivizi. În general, va exista tot ceea ce este deja prezent la un turneu de nivel unu CS:GO, tot ceea ce trebuie să le vină natural în primele etape ale carierei de jucător profesionist.” se mai arată în anunţ, conform sursei citate.

Echipe participante

Cele opt echipe care vor lua parte la sezonul inaugural Liga Academiilor WePlay! sunt:

  • NAVI Junior
  • mouz NXT
  • BIG Academy
  • Virtus.pro Prodigy
  • Young Ninjas
  • Astralis Talent
  • FURIA Academy
  • Fnatic Rising

Apariția ligii vine ca urmare a unei serii de organizații de top care creează loturi de academie din care să tragă jucători, în special cu NIP care i-a adus la echipa mare atât ăe Erik “ztr” Gustafsson, cât și pe Linus “LNZ” Holtäng de la Young Ninjas, precum și Natus Vincere adăugându-l pe Valeriy “B1T” Vakhovskiy de la NAVI Junior.

Echipele academiei oferă organizațiilor șansa de a forma jucătorii de la o vârstă fragedă ca jucători profesionişti, oferind în același timp o alternativă la cumpărarea jucătorilor de la alte organizații. Liga va permite dezvoltarea în continuare sub forma aparițiilor și interviurilor oficiale ale turneelor, oferind jucătorilor o experiență timpurie de a participa la mai multe evenimente profesionale.

WePlay anunță o ligă a academiilor cu premii de $100,000.

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEŞTE ŞI Fnatic îl mută în rezerve pe Golden