“The Book of Exalted Deeds” interzisă pentru Standardul 2022

“The Book of Exalted Deeds” interzisă pentru Standardul 2022. Cartea mitică rară a fost interzisă de la Standardul 2022 din MTG Arena, scrie dotesports.com.

Cartea este încă legală în toate celelalte formate în care a putut fi utilizată anterior. Aceasta va fi eliminată din Standardul 2022 vineri, 16 iulie. Dar va fi interzisă doar în Standardul 2022, un format exclusiv MTG Arena.

The Book of Exalted Deeds

Cartea de 3 mana albă nu s-a lansat încă pe hârtie. Dar cum MTG Arena a permis jucătorilor acces la cărţi din Dungeons & Dragons: Adventures in the Forgotten Realms mai devreme, natura overpowered (n.r. – mai bună decât era intenţionată) a cărţii a ieşit la iveală.

Combo letal

Cartea era combinată cu land-ul “Faceless Heaven” în aşa fel încât le era imposibil jucătorilor să mai piardă jocul, conform anunţului Wizards, citat de dotesports.com.

Faceless Heaven

Prin activarea cărţii “Faceless Heaven” şi prin transformarea acesteia într-o creatură, jucătorii puteau să folosească abilitatea activată a cărţii “The Book of Exalted Deeds” ca să pună un counter pe Faceless Heaven. Acel counter care spunea “You can’t lose the game and your opponents can’t win the game” (n.r. Nu poţi pierde jocul, iar oponenţii nu-l pot câştiga), ar fi rămas pe land chiar şi după ce nu mai era o creatură.

Din cauză că în jocul Standard nu sunt, la acest moment, prea multe cărţi care să distrugă land-uri, acest combo a fost considerat prea puternic pentru a rămâne permis.

“Nu asta este experienţa de joc pe care ne propunem să o oferim”

“În timp ce acest pachet nu a fost dominant nici din punctul de vedere al ratei de câştig, şi nici al procentului de jucători care îl jucau, dacă te loveai de el, era foarte frustrant”, a spus WotC. “Dacă ambii jucători l-ar fi folosit, jocul nu avea cum să se termine fără ca unul din jucători să cedeze în cele din urmă. Nu asta este experienţa de joc pe care ne propunem să o oferim”.

WotC au adăugat că The Book of Exalted Deeds nu va rămâne neapărat interzisă după ce se lansează “Innistrad: Midnight Hunt” mai târziu anul acesta. Asta sugerează că jucătorii ar putea primi cărţi pentru distrugere de land-uri care nu sunt încă prezente în format.

Deoarece în alte formate cartea încă poate fi jucată, jucătorii care o au nu vor primi alta în schimbul acesteia.

Jocul Standard are acum 8 alte cărţi interzise. Aceasta este prima carte din AFR care să fie interzisă, chiar dacă este doar pentru formatul best of 1.

“The Book of Exalted Deeds” interzisă pentru Standardul 2022.

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEŞTE ŞI Cine este creatorul Magic: The Gathering?
CITEŞTE ŞI Cât de vechi este Magic: The Gathering?