PGL caută alte locații pentru Campionatul Major. Vin în România?

PGL caută alte locații pentru Campionatul Major. Vin în România? Organizatorul român de evenimente a anunțat marți într-un comunicat de presă că este posibil să nu mai fie ținută competiția la Stockholm.

Organizatorul turneului încă mai speră să aibă loc la Stockholm Campionatul Major de anul acesta, dar a confirmat că mutarea evenimentului într-un alt oraș european este o posibilitate.

PGL, compania românească din spatele primului Campionat Major de CS:GO de la izbucnirea pandemiei, a postat marți un comunicat de presă. În acesta se menționează că din cauza restricțiilor din Suedia privind SARS-CoV-2, este posibil să avem Campionat Major într-o altă țară, printre care se numără și România.

Organizatorul a început să explice că turneul a fost plănuit să fie ținut în fața unui public numeros, dar regulile din Suedia în acest moment permit doar 300 de spectatori. Arena pe care ar fi trebuit să se țină campionatul este Avicii Arena și are o capacitate de 16,000 de spectatori.

În comunicatul de presă, Vlad Ispas, coordonator rețele sociale la PGL, a scris că „alte două țări europene ne-au oferit deja toate garanțiile necesare că vom putea organiza turneul”. Totuși, regulile din Suedia se pot schimba, dar e puțin probabil, ținând cont că valul patru de COVID este după colț.

Chiar dacă aparent Suedia nu le-a putut oferi același nivel de granții, conform comunicatului de presă citat, PGL „încă speră să se joace campionatul în Suedia, casa Counter-Strike”.

În iunie, după cum Esporturi a scris AICI, Valve au anunțat că cel mai mare campionat de Dota 2 se muta din Suedia în România din cauza restricțiilor asociate cu noul coronavirus. România, țara mamă a PGL, a fost confirmată ca fiind noua gazdă pentru The International, competiția urmând să aibă loc pe Arena Națională din București.

PGL caută alte locații pentru Campionatul Major.

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI PGL spune că nu mai are timp să țină Campionatul Major în Stockholm