Fnatic îl mută în rezerve pe Golden

Fnatic îl mută în rezerve pe Golden. Echipa suedeză a optat pentru schimbări radicale după o perioadă plină de rezultate slabe.

Fnatic au anunțat eliminarea din lotul activ a lui Maikil “Golden” Selim, organizația începând “un proces de reconstrucție”, în care aceasta își dorește să schimbe liderul din joc. Măsura a fost luată după ce, de la începutul anului 2021, echipa s-a plasat groaznic în competiții.

Mai multe ajustări ale lotului, dincolo de scoatere fostului lider, sunt la orizont pentru echipa aflată acum pe locul 38 în lume, după cum a anunțat organizația pe Twitter.

“Maikil este cu siguranță cel mai prietenos și cel mai bun coechipier din scenă, dar rezultatele recente nu s-au ridicat la standardele pe care le așteptăm de la echipă”, a explicat antrenorul lui Fnatic, Andreas “Samuelsson” Samuelsson. “De aceea căutăm să întoarcem pagina și să începem procesul de reconstrucție cu o nouă conducere în joc. Vă puteți aștepta la mai multe știri din tabăra Fnatic în viitorul apropiat pentru a ne aduce înapoi acolo unde ne este locul.”

Plecarea lui Golden din lotul activ nu vine ca o surpriză după ce a devenit clar că el și restul echipei nu au jucat împreună în ultima lună după ultimul meci înregistrat împotriva NIP la începutul lunii iunie, care a văzut ieșirea Fnatic din IEM Summer pe ultimul loc.

Eliminarea a marcat cea de-a patra ieșire timpurie a echipei suedeze în turnee de nivel unu din februarie, în care au câștigat doar unul din unsprezece meciuri, în timp ce au concurat și în câteva turnee din seria Snow Sweet Snow și Spring Sweet Spring cu puțin succes.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani părăsește echipa activă după o perioadă de aproape doi ani de pauză cu Fnatic, cea mai reușită fază a mandatului său venind la scurt timp după sosirea sa, suedezii ridicând două trofee și ajungând la alte trei finale într-un interval de șase luni, la sfârșitul anului 2019-începutul anului 2020. El a concurat anterior sub steagul portocaliu-negru în 2017-2018 înainte de a fi eliminat pentru prima dată, făcând loc lui William “draken” Sundin.

Lotul fnatic arată după cum urmează:

Sweden Jesper “⁠JW⁠” Wecksell
Sweden Freddy “⁠KRIMZ⁠” Johansson
Sweden Ludvig “⁠Brollan⁠” Brolin
Sweden Jack “⁠Jackinho⁠” Ström Mattsson

Sweden Andreas “⁠Samuelsson⁠” Samuelsson (antrenor)

Sweden Maikil “⁠Golden⁠” Selim (lot inactiv)
Sweden Peppe “⁠Peppzor⁠” Borak (rezervă)

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI HUNDEN ratează IEM Cologne 2021
CITEȘTE ȘI Reatz pleacă de la AGO