ESL Pro League Sezonul 14 va fi online

ESL Pro League Sezonul 14 va fi online. Organizatorul se teme de tulpina Delta, care a văzut o creștere la nivel mondial.

Decizia a fost luată din cauza restricțiilor de călătorie pentru prevenirea COVID care ar putea fi aplicate în viitor, din cauza tulpinii indiene, Delta.

Următorul sezon de ESL Pro League trebuia să aibă loc în Malta. Dar acum, 24 de echipe vor fi nevoite să joace online, din Europa. ESL a luat această decizie împreună cu Consiliul de Jucători EPL și cu Asociația Jucătorilor Profesioniști de Counter-Strike (CSPPA). Turneul o să fie jucat în aceleași condiții ca sezonul 13 din ESL Pro League, unde Heroic au învins Gambit în marea finală din aprilie.

ESL Pro League Sezonul 14 va fi online

Această veste vine la doar câteva zile după ce IEM Cologne s-a terminat cu succes pe LAN. Acesta a fost primul mare turneu de CS:GO jucat offline de la începutul pandemiei de coronavirus.

”Ne-am fi dorit mult să putem continua pe LAN”

”Ne-am fi dorit mult să putem continua pe LAN, dar cum prima zi de joc este într-o lună, schimbările rapide de restricții sunt prea periculoase. Acum ne confruntăm cu alte condiții față de cele de la IEM Cologne”, a scris ESL într-un comunicat de presă, scrie dotesports.com. ”Mai ales acum cu creșterea numărului de cazuri cu varianta Delta de COVID-19 și cu creșterea restricțiilor, fără susținere din partea autorităților locale nu este sustenabil pentru jucători, echipe, prezentatori, comentatori, presă și personalul nostru. ESL Pro League este de două ori mai lung decât IEM Cologne. Jucatul online este cea mai sigură metodă, din moment ce toate echipele vor putea participa fără să riscăm blocarea cuiva în vreo țară din cauza restricțiilor de călătorie”.

Următoarele doua LAN-uri

ESL a mai spus, conform sursei citate, că va evalua situația medicală mondială și că va încerca să mai organizeze două competiții pe LAN: IEM Fall (28 sept. – 1 oct.) și IEM Winter (2 dec. – 12 dec.).

ESL Pro League Sezonul 14 va fi online.

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI PGL caută alte locații pentru Campionatul Major. Vin în România?