Cine este creatorul Magic: The Gathering?

Cine este creatorul Magic: The Gathering?

Magic: The Gathering este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți de colecție de pe piață, cu aproape 30 de ani de istorie. Fanii s-au bucurat de gameplay-ul distractiv și intens pe care îl oferă jocul și de crearea de deckuri cu strategii unice, scrie DotEsports aici.

Fanii veterani probabil că știu istoria MTG, dar fanii mai noi probabil că nu cunosc istoria creatorului din spatele jocului iconic.

Despre creator

Matematicianul și designerul de jocuri Richard Garfield a creat MTG în 1993. Garfield s-a apropiat inițial de Wizards of the Coast, organizația din spatele MTG, vorbind despre un joc de societate numit RoboRally.

Wizards of the Coast nu a putut produce la momentul respectiv din cauza situației financiare, dar i-a spus lui Garfield despre dorința lor de a juca un joc care necesita echipament minim și care putea fi jucat la convenții.

Garfield a creat jocuri de-a lungul anilor ’80 și a folosit aceste idei mai vechi pentru a crea ceea ce în cele din urmă sa transformat în Magic: The Gathering. MTG a fost lansat oficial în 1993, iar Garfield a semnat ca designer de jocuri full-time pentru Wizards of the Coast în 1994.

Garfield nu mai este un designer de joc pentru MTG, dar el încă ajută la joc ocazional. Indiferent de contribuția sa de astăzi, creația sa originală s-a transformat într-unul dintre cele mai populare jocuri de cărți de colecție din lume.

Cine este creatorul Magic: The Gathering?

Autor: Matei Dașu matei.dasu@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI Cât de vechi este Magic: The Gathering?