Ce am învățat din faza grupelor de la IEM Cologne 2021

Unele echipe și-au îndeplinit potențialul, iar altele au depășit toate așteptările

Ce am învățat din faza grupelor de la IEM Cologne 2021? Unele echipe și-au îndeplinit potențialul, iar altele au depășit toate așteptările.

Faza grupelor IEM Cologne s-a încheiat duminică, cei șaisprezece participanți inițiali fiind acum reduși la doar șase pe măsură ce ne apropiem de playoff-uri. Mult-așteptata revenire la LAN a produs deja o acțiune incredibilă și nu ne putem aștepta decât ca etapa de bracket să ridice miza în acest weekend prelungit.

Dacă este de învățat ceva după prima săptămână de joc LAN, aceasta este că atmosfera este complet diferită. Cu toate acestea, unele dintre celelalte revelații s-ar putea să nu fie la fel de evidente, așa că am aruncat o privire înapoi la modul în care s-a desfășurat faza grupelor și am subliniat cele mai importante cinci lucruri pe care le-am învățat până în acest moment.

G2 este un candidat serios

G2 au avantajul suplimentar de a începe playoff-ul din semifinale după o cursă impecabilă în Grupa A, în care arătau destul de convingător ca cea mai bună echipă, în ciuda faptului că echipa numarul 1 din lume, Gambit făceau parte din aceeași grupă.

Faptul că G2 erau deasupra tuturor, cu excepție Gambit și a rezistat celor două încercări separate de revenire a echipei rusești este un semn bun pentru echipa europeană. În general, aceștia par instabili chiar și cand reușesc să ajungă departe într-o competiție și ajung sa piardă, dar de data asta pare diferit.

Deși NiKo si huNter au fost doi dintre cei mai buni jucători ai turneului, ei nu au trebuit să pună performanțe dumnezeiești pentru a bate Gambit. În schimb, AmaNEk a fost cel care a reușit să se adune și să joce mai bine pe o harta Inferno decisivă, lucru care demontrează profunzimea talentului din echipa franco-balcanică.

Acum, G2 par să aibă o cale spre marea finală. Cu Gambit și Natus Vincere de cealaltă parte a bracket-ului ca cele mai mari două favorite ale turneului, G2 caută sa rupă seria de locuri 4 și poate chiar sa meargă tot drumul după ce au bătut deja cea mai bună echipă din lume o dată. Tot ce le stă în cale este unul dintre Virtus.pro și Astralis – două echipe împotriva cărora G2 ar trebui să fie puternic favorizate – înainte de a încerca să-și încheie cursa fără titlu datând de peste un an și jumătate.

Fără AWPer, nicio problemă: Astralis reușește și cu un sistem hibrid

Astralis a arătat că este o prostie să îi subestimăm complet mai ales într-un turneu LAN, deoarece si-au asigurat un loc în playoff-uri.

Doar ajungerea în playoff nu ar trebui să fie un motiv de sărbătoare, mai ales nu pentru o echipă care a câștigat totul, dar acestea sunt vremurile acum. 2021 nu a fost bun cu Astralis, care și-a pierdut cel mai bun jucător în fața uneia dintre cele mai mari rivale regionale și s-au luptat să umple golul.

Vestea despre antrenorul zonic având în vedere opțiunile sale pe măsură ce intră în ultimele luni ale contractului său i-a lăsat pe fani îngrijorați și, pe bună dreptate, având în vedere rolul său în succesul de care echipa s-a bucurat de-a lungul anilor. Și conferința de presă de săptămâna trecută, înainte de IEM Cologne a ridicat întrebări suplimentare cu privire la strategia pe termen lung a echipei și relația cu conducerea Astralis după Lukas “gla1ve” Rossander a declarat că el nu are în vedere recăpătarea nr. 1 mondial fară un AWPer dedicat care să umple golul lăsat de Nicolai “device” Reedtz.

Cu dupreeh și gla1ve împărtățind rolul de AWPer și Lucas “Bubzkji” Andersen mai confortabil în rolul său, Astralis a arătat o mulțime de semne pozitive pe tot parcursul etapei de grup. Modul în care acestea au fost depășite de NAVI pe Ancient și Inferno arată că această strategie mai trebuie exersată. , dar având în vedere cât de sumbre și haotice au fost lucrurile înainte de eveniment, au depășit deja așteptările celor mai mulți oameni.

s1mple continuă să găsească noi modalități de a ne uimi

Când vine vorba de Aleksandr “s1mple” Kostyliev, ați putea să credeți că le-ați văzut pe toate. Ați putea crede că și-a atins plafonul și că șansele sale de a recupera titlul de cel mai bun jucător din lume – cel pe care l-a pierdut în 2019 și 2020 în fata lui ZywOo – sunt foarte mici.

Din ce am văzut pană acum, este corect să spunem că s1mple dovedește îndoielnicilor că au greșit. Starul ucrainean are deja trei medalii MVP la numele său în 2021 – de la BLAST Premier Global Final, DreamHack Masters Spring și StarLadder CIS RMR – și pare hotărât să adauge încă una la Köln.

Dar asta nu înseamnă că NAVI au fost un one-man show în Köln. Denis “electronic” Sharipov este al doilea cel mai bine cotat jucător încă în turneu și a fost mâna dreaptă a lui S1mple, în timp ce Valeriy “B1T” Vakhovskiy a câștigat recenzii bune pentru depășirea primelor sale mari greșeli de la LAN și a devenit un contribuitor solid chiar și atunci când se confruntă cu cei mai buni jucători din lume. “Cred că facem o treabă bună și aceasta este cel mai bun lot cu care am jucat vreodată “, a spus S1mple înainte de evenimentul german.

Virtus.pro, FaZe găsesc linii de salvare

IEM Cologne a venit la momentul potrivit pentru Virtus.pro și FaZe, două echipe care păreau a fi la un pas de colaps înainte de eveniment. Ambele echipe s-au întors după starturi dificile la turneu, câștigând trei meciuri eliminatorii la rând pentru a câștiga locuri în playoff și pentru a reduce la tăcere criticii, cel puțin pentru moment.

Virtus.pro s-au bucurat de o perioadă de succes regional și internațional între octombrie și februarie, mergând până la a câștiga Flashpoint 2 și a termina pe locul doi în IEM Katowice, dar și-au ieșit din formă în primele câteva luni din 2021. O ieșire din faza grupelor în StarLadder CIS RMR i-a făcut pe fani să se teamă de ce este mai rău, dar Virtus.pro a dovedit în faza grupelor că nu pot fi scoși din calcule, indiferent de situație, arătând o mare putere mentală în victoriile lor strânse împotriva Complexity și BIG. Pentru a bate Astralis în playoff-uri, ei vor spera să fie ajutați de Sanjar “SANJI” Kuliev, care nu se prea descurcă (0.78 rating, al doilea cel mai mic din turneu).

Saltul de luni de 19 locuri în clasament pe spatele câtorva victorii din faza grupelor arată cât de mult a scăzut FaZe înainte de IEM Cologne. Chiar și cu sosirile unui tactician venerat în Finn “karrigan” Andersen și a unui aimer de clasă mondială în Russel “Twistzz” Van Dulken, echipa internațională nu a arătat semne de îmbunătățiri și a continuat să iasă din turnee mai devreme decât și-ar fi dorit, forțându-i să-l cheme pe Olof “olofmeister” Kajbjer – un jucător care are capacitatea de a-i face pe cei din jurul său mai buni – înapoi din pauza luată.

Cu veteranul suedez în rândurile lor, FaZe au dovedit că sunt într-adevăr o echipă potrivită pentru a juca pe LAN. Ei au trecut nevătămați prin preliminarii și apoi au supraviețuit trei serii extrem de solicitante împotriva Spirit, Vitality și Heroic după o înfrângere cu Astralis. Este greu de crezut că vor învinge Gambit sau că au șanse la titlu anul acesta – mai ales pentru că echipa nu are un jucător care poate reduce volumul de muncă pentru Twistzz și Helvijs “broky” Saukants – dar plaul pare să dea roade pentru FaZe.

Ce am învățat din faza grupelor de la IEM Cologne 2021?

Autor: David Urziceanu david.urziceanu@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI LIVE TEXT. Sferturile IEM Cologne 2021
CITEȘTE ȘI Sferturile IEM Cologne 2021. VP vs Astralis și FaZe vs Gambit