Câți oameni se joacă pe calculator în SUA?

Câți oameni se joacă pe calculator în SUA? Cei mai mulți din istorie. Aproape 227 de milioane de oameni s-au jucat un joc video în 2020, în SUA.

Entertainment Software Association (ESA), asociația comercială a industriei jocurilor video din Statele Unite, a confirmat că mai mulți oameni joacă jocuri video în America decât oricând.

Câţi oameni din America s-au jucat în 2020?

Pe parcursul ultimului an, aproximativ 227 de milioane de jucători de jocuri video au fost înregistrați pe toate categoriile de vârstă în SUA, potrivit raportului anual 2021 Essential Facts About the Video Game Industry al ESA.

Raportul, care a folosit date de la aproximativ 4.000 de americani de 18+ ani despre obiceiurile lor pe jocuri video, a remarcat că în medie, un jucător este de 31 de ani, și 90 la sută din jucători sunt peste 18 de ani. În intervalul de 18 până la 34 de ani este cel mai mare procent de jucători din SUA, iar în intervalul 0-18 procentul este de 20%.

Potrivit ESA, 67 la sută din toți adulții americani, cei peste 18 ani, joacă jocuri video, în timp ce 76 la sută din copii, cei sub 18 ani, sunt gameri.

“Raportul din acest an este o imagine a comunității americane de jocuri video după un an de distanțare socială, în timp ce țara începea să se deschidă din nou”, a declarat președintele și CEO-ul ESA, Stanley Pierre-Louis. “Astăzi, aproape 227 de milioane de americani joacă jocuri video. Jucătorii din întreaga țară îmbrățișează capacitatea jocurilor de a inspira, de a oferi ajutor pentru stres și stimulare mentală sau pur și simplu de a aduce bucurie prin joc.”

Cum s-au implicat părinţii?

Părinții s-au implicat din ce în ce mai mult în jocurile cu copiii lor, deoarece 74% dintre ei au început să participe cel puțin săptămânal, procent crescut de la 55% în 2020. Un salt similar a fost arătat în jocul general, 77% dintre persoanele chestionate declarând că se joacă cu alții, fie online, fie în persoană, cel puțin o dată pe săptămână, în creștere de la 65% în 2020.

Aceiași oameni au remarcat că au jucat cu 55% mai mult în timpul pandemiei, 90% spunând că vor continua să joace odată ce distanțarea socială și alte protocoale de sănătate care au fost puse în aplicare din cauza COVID-19 s-au diminuat.

Câți oameni se joacă pe calculator în SUA?

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEŞTE ŞI PGL spune că nu mai are timp să țină Campionatul Major în Stockholm