Cât de vechi este Magic: The Gathering?

Cât de vechi este Magic: The Gathering? Jocul de cărți are aproape 30 de ani.

Magic: The Gathering este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți de colecție de pe piață și oferă unele dintre cele mai complicate și incitante gameplay-uri. Jucătorii își pot personaliza deckurile (n.r. – pachetele) după bunul plac și își pot provoca prietenii în dueluri intense, scrie DotEsports.

Sute de cărți noi sunt lansate în fiecare an, ceea ce înseamnă că jucătorii se pot întoarce după o pauză și pot fi bombardați cu noi mecanici și concepte. Aceasta este o structură interesantă care menține jocul fresh, ceea ce este necesar având în vedere că MTG are aproape 30 de ani.

Cine e mintea strălucită din spatele MTG?

Matematicianul și designerul de jocuri Richard Garfield a creat MTG în 1993, ceea ce înseamnă că jocul are acum 28 de ani. Garfield s-a apropiat inițial de Wizards of the Coast, organizația din spatele MTG, vorbind despre un joc de societate numit RoboRally. Wizards of the Coast nu a putut produce la momentul respectiv din cauza situației financiare, dar i-a spus lui Garfield despre dorința lor de a juca un joc care necesita echipament minim și care putea fi jucat la convenții.

Garfield a creat jocuri de-a lungul anilor ’80 și a folosit aceste idei mai vechi pentru a crea ceea ce în cele din urmă sa transformat în Magic: The Gathering. MTG a fost lansat oficial în 1993, iar Garfield a semnat ca designer de jocuri full-time pentru Wizards of the Coast în 1994.

De la crearea sa, au existat 21 de seturi “de bază” de cărți MTG și 88 de seturi de “extindere”, incluzându-l și pe cel mai recent: Dungeons & Dragons: Adventures in the Forgotten Realms, lansat în iulie. Există deja două seturi de extindere dezvăluite care vor mai apărea în acest an și MTG nu a arătat semne de încetinire.

Data viitoare când joci Magic: The Gathering cu un prieten, amintește-ți că te bucuri de un joc cu aproape 30 de ani de istorie!

Cât de vechi este Magic: The Gathering?

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEȘTE ȘI Bucureşti are de acum propriul său Esports Summit