Surse: Stockholm încă este o prioritate pentru Campionatul Major 2021

Surse: Stockholm încă este o prioritate pentru Campionatul Major 2021. Organizatorii evenimentului speră în continuare să readucă Campionatul Major în capitala Suediei.

Organizatorii Campionatului Major PGL Stockholm își mențin angajamentul de a găzdui anul acesta campionatul, spun surse pentru HLTV.org. Au fost exprimate îngrijorări cu privire la capacitatea Stockholmului de a organiza evenimentul după ce Valve a anunțat că ia în considerare locații europene alternative pentru International 10, în urma unui impas cu autoritățile suedeze cu privire la organizarea competiției de Dota 2 în capitala suedeză în cursul acestei veri.

Planurile de a organiza Campionatul Major de la Stockholm în toamnă încă nu au fost afectate de această evoluție, au spus mai multe surse. Iar aducerea evenimentului în capitala suedeză pentru prima dată rămâne o prioritate pentru PGL, care a găzduit mai multe evenimente CS:GO în trecut, inclusiv Campionatul Major din 2017 din Cracovia.

Valve a dezvăluit luni seară că mutarea TI10 din Stockholm este foarte probabilă după ce Federația Sportivă Suedeză a votat împotriva acceptării esporturilor în cadrul organizării. Cererea dezvoltatorului de jocuri de a reclasifica turneul Dota 2 ca eveniment sportiv de elită a fost ulterior refuzată de Ministrul suedez de Interne.

Fără recunoașterea oficială din partea autorităților suedeze, a explicat Valve, oricine dorește o viză pentru a intra în Suedia, “inclusiv jucătorii și personalul”, va fi probabil refuzat din cauza restricțiilor internaționale de călătorie instituite pe fondul pandemiei de coronavirus.

“Am început să căutăm posibile alternative în altă parte a Europei pentru a găzdui evenimentul în acest an, în cazul în care guvernul suedez nu este în măsură să găzduiască TI10 conform planului”, a declarat Valve. Evenimentul este programat să aibă loc la Arena Avicii – același loc care va găzdui Campionatul Major de CS:GO, în perioada 5-15 august, cu un fond de premii enorm de 40 de milioane de dolari.

Campionatul Major PGL Stockholm va avea loc între 23 octombrie și 7 noiembrie, playoff-ul având loc cu public în sală. Acesta va marca revenirea Campionatelor Majore de CS:GO după un decalaj de doi ani cauzat de apariția pandemiei de coronavirus, care i-a forțat pe Valve și ESL să anuleze planurile de a ține un Campionat Major în orașul brazilian Rio de Janeiro în 2020.

Fanii Counter-Strike așteaptă cu nerăbdare revenirea evenimentelor în persoană după mai bine de un an de acțiune în mare parte online. IEM Cologne, programat în perioada 6-18 iulie, este așteptat să fie primul turneu CS:GO de top care va avea loc pe LAN de la începutul pandemiei de coronavirus. Acesta va avea loc într-un mediu de studio cu 24 de echipe prezente și va avea 1 milion dolari fond de premii.

Procesul de calificare pentru Campionatul Major PGL Stockholm este în plină desfășurare în toate cele șase regiuni (Europa, CSI, America de Nord, America de Sud, Asia și Oceania). Cei 24 de participanți la eveniment vor fi determinați de Regional Major Rankings (RMR), fiecare regiune găzduind cel puțin două evenimente RMR, inclusiv unul pe LAN, potrivit Valve.

Campionatul Major PGL Stockholm va fi al 16-lea Campionat Major din istoria CS:GO și al treilea care va avea loc în Suedia după evenimentele Dreamhack Winter din 2013 și 2014 din Jönköping. Acesta va avea 2 milioane dolari fond de premii, un record pentru un turneu CS:GO sponsorizat de Valve.

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro