ESL confirmă că IEM Cologne 2021 va fi LAN

ESL confirmă că IEM Cologne 2021 va fi LAN.

ESL a confirmat că IEM Cologne 2021 va fi un eveniment în persoană, fiind primul turneu de elită counter-strike care va avea loc pe LAN de la începutul pandemiei de coronavirus, în martie 2020. Competiția va avea loc în perioada 6-18 iulie și va cuprinde 24 dintre cele mai bune echipe din lume, cu 1 milion de dolari fond de premii.

Totuși, turneul va avea loc fără public, din cauza restriciților din Germania. Primul turneu LAN cu spectatori va fi IEM Winter, a scris ESL pe Twitter. Acest turneu, IEM Winter, va avea loc în perioada 2-12 decembrie.

“Vom păstra legătura cu comunitatea în zilele următoare ca să explicăm mai bine la ce să se aştepte şi cum vor decurge lucrurile”, a scris vineri pe Twitter Michal “Carmac” Blicharz, vicepreședinte pentru jocuri pro la ESL.

Fanii Counter-Strike vor răsufla ușurați la întoarcerea evenimentelor în persoană după mai mult de un an de acțiune în cea mai mare parte online. Ultimul campionat major CS:GO care a avut loc pe LAN a fost IEM Katowice 2020, unde playoff-urile trebuiau jucate în spatele ușilor închise din cauza preocupărilor guvernatorului silezian pe fondul pandemiei de coronavirus. Fără ca nimeni să privească din tribunele de la Spodek, Natus Vincere a ridicat trofeul cu o verificare pe trei hărți împotriva G2.

IEM Köln 2021 va debuta cu etapa play-in, un turneu calificator de două zile cu 16 echipe prezente. Primele opt echipe din această paranteză cu dublă eliminare vor trece la turneul principal, alăturându-se celor mai bune opt echipe din clasamentul ESL Pro Tour (Road to Cologne).

Lista de echipe pentru IEM Cologne 2021 Play-In:
Europe Complexity
Russia Spirit
Sweden NIP
Europe mousesports
Germany BIG
France Vitality
Europe FaZe
Europe OG
North America Evil Geniuses
United States Bad News Bears
Germany Sprout
Brazil MIBR
France LDLC
Australia Renegades
Brazil TeamOne
China ViCi

Următoarele opt echipe sunt deja calificate la IEM Cologne.
Russia Gambit
Denmark Heroic
CIS Virtus.pro
Brazil FURIA
Denmark Astralis
Russia Natus Vincere
Europe G2
United States Liquid

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro

CITEŞTE ŞI Cele mai lungi meciuri de Counter-Strike din istorie
CITEŞTE ŞI Surse: Stockholm încă este o prioritate pentru Campionatul Major 2021