Cele mai lungi meciuri de Counter-Strike din istorie

Cele mai lungi meciuri de Counter-Strike din istorie.

Toţi jucătorii de Counter-Strike ştiu că un meci poate ţine maximum 30 de runde. Nu este cazul şi pentru competiţii, unde, literal vorbind, un meci poate să nu se sfârşească niciodată (dar asta nu se poate întâmpla cu adevărat, evident, deoarece oamenii mai au nevoie şi să doarmă…). Astăzi vă prezentăm lista completă cu primele cinci cele mai lungi meciuri din istoria Counter-Strike, finalizată cu câteva momente înainte de apariţia articolului, cu recenta victorie a echipei Endpoint cu scorul 28-26 pe Mirage.

Locul 5

Astăzi, 23 iunie 2021, s-a scris istorie în grupele Spring Sweet Spring 3. Meciul dintre Endpoint şi Fiend din grupe a durat o oră şi 45 de minute, acesta fiind cel mai lung meci de până acum din competiţie şi al cincilea cel mai lung meci din istoria Counter-Strike. S-au jucat 54 de runde pe Mirage, ambele echipe ţinând scorul foarte apropiat. Endpoint a făcut în a doua prelungire a meciului o revenire de trei runde consecutive, când Fiend mai avea nevoie de o singură rundă pentru victorie, reuşind să ajungă în a treia prelungire. Scorul final a fost 28-26, după patru prelungiri, Endpoint ieşind victorioşi, dar şi obosiţi.

Locul 4

Pe locul al 4-lea se află meciul de la Campionatul Major MLG Columbus din 2016, disputat între FlipSid3 Tactics şi mousesports. Acest meci a avut loc în faza grupelor, la fel ca cel de pe locul 5 dintre Endpoint şi Fiend. În acest meci, mousesport a dovedit că imposibilul e posibil. Aceştia erau conduşi la pauză de FlipSid3 Tactics cu 12-3, dar nu au renunţat în a doua repriză, reuşind să egaleze 15-15 pentru a intra în prelungiri. Scorul final a fost 31-28 pentru mousesports, aceştia câştigând astfel meciul.

Locul 3

Pe locul al treilea este meciul dintre Rebels şi Gambit (actuala campioană mondială), disputat la Campionatul Minor Regional din CSI pentru calificarea la Campionatul Major din 2016. Şi în acest meci s-a făcut un comeback incredibil, Gambit conducând jocul detaşat la pauză cu 10-5. Rebels au decis să nu se dea bătuţi, reuşind să egaleze pentru a intra în prelungiri. S-au jucat 38 de runde în plus, faţă de cele 30 obişnuite, totalul ajungând la 68. Gambit au luptat şase seturi de prelungiri pentru a câştiga cu 36-32, astfel jocul lor devenind cel mai lung de pe harta Cobblestone şi al treilea cel mai lung joc din istorie.

Locul 2

Pe locul al doilea se află un alt joc din 2016, de la Campionatul Minor de calificare pentru Campionatul Major PGL din acel an. Jocul s-a desfăruşat pe Mirage şi a durat 79 de runde (cu 49 de runde mai mult decât un meci normal!). Jocul dintre DenDD şi PixelFire a durat aproape trei ore. DenDD conducea la pauză cu 11-4, dar PixelFire a pus presiune foarte mare pe jucătorii DenDD şi a reuşit să egaleze 15-15, ducând meciul în prelungiri. În cele 49 de runde jucate nicio echipă nu a permis celeilalte să se apropie de victorie, dar după o foarte lungă luptă, PixelFire, cei conduşi iniţial cu 11-4, au ieşit învingători.

Locul 1

Pe locul întâi se află un meci foarte vechi, din 2015, de la prima ediţie a ESL UK Premiership, o competiţie locală din Marea Britanie. Meciul s-a disputat între echipele XENEX şi exceL pe harta Inferno şi a durat 88 de runde. Timpul total jucat a fost de peste trei ore. Scenariul meciului este acelaşi cu cele menţionate anterior, exceL erau conduşi 10-5 la pauză de XENEX, dar au revenit în a doua repriză egalând. După ce au început prelungirile, nicio echipă nu a vrut să renunţe, jucându-se încă 58 de runde (aproape încă două meciuri întregi de Counter-Strike!), astfel meciul devenind cel mai lung din istoria Counter-Strike. Va fi foarte greu pentru oricine să bată un astfel de record: un meci de 88 de runde, dar noi le urăm tuturor echipelor mult noroc! (pentru că o să aibă nevoie!)

CITEŞTE ŞI LIVE UPDATE. Grupe Spring Sweet Spring 3 – Ziua a III-a

Autor: Nectarie Popa nectarie.popa@esporturi.ro